Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Волині відкрили ще одну сімейну молочну ферму

На фермі утримують 21 голову ВРХ, з них 12 корів.

Фото agrovolyn.gov.ua.

На Волині відкрили ще одну сімейну молочну ферму

У планах господарів на базі СФГ «Папики» ще й створити школу сімейного фермерства

Учора в селі Дерно Олицької територіальної громади за сприяння проєкту «Укрмілкінвест» відкрили сімейну молочну ферму «Папики» (голова сімейного фермерського господарства Наталія Кушнір). Назва сімейного фермерського господарства ідентична з заповідним урочищем «Папики», інформує Управління агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Наталія Немеришина та Сергій Чернієнко з проєкту розвитку сімейних молочних ферм  вітали учасників заходу та інформували, що завдяки проєкту в Україні вже відкрито понад 100 молочних ферм. Побажав власникам ферми Наталії та Дмитру рухатись далі і пам'ятати, що є команда людей, яка готова допомагати та надати консультації та всіляко підтримати. СФГ «Папики» єдине господарство із молочних ферм, яке здає молоко екстра-класу.

Держава підтримує сімейні фермерські господарства: виплата дотації за утримання корів по 5 тис.грн за голову, бюджетна субсидія для новостворених сімейних фермерських господарств по 5 тис.грн. за гектар, компенсація ЄСВ для СФГ.

Начальник управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко відзначив, що приклад цієї родини можуть наслідувати інші сільські трудівники. Те, що в області створюються молочні ферми показує, що люди зрозуміли, що можна  заробити і тут, працюючи на рідній землі. Керівник аграрного відомства подякував голові територіальної громади Олександру Прендецькому, який буде ініціювати на сесії територіальної громади фінансову підтримку сімейним фермерським господарствам.

Читайте також: Молока – не буде, або Чому власниця сімейної молочної ферми на Волині може пустити корови на м’ясо

Юрій Мефодійович наголосив, що держава підтримує сімейні фермерські господарства: виплата дотації за утримання корів по 5 тис.грн за голову, бюджетна субсидія для новостворених сімейних фермерських господарств по 5 тис.грн. за гектар, компенсація ЄСВ для СФГ. СФГ «Папики» може розраховувати на підтримку управління агропромислового розвитку.

Дмитро Кушнір розповів, що на фермі утримують 21 голову ВРХ, з них 12 корів. Ідея створення господарства виникла тоді, коли родина почала думати за здорове та безпечне харчування. Сьогодні на фермі ведеться відеонагляд, облаштовано все так, щоб корови знаходились в комфортних умовах (вакуумне доїння, автоматичне напування, система вентиляції).

В планах господарів на базі СФГ «Папики» створити школу сімейного фермерства, розвивати агротуризм з прогулянками на велосипедах, конях, бричці по урочищу «Папики», прогулянки історичними місцями громади та реалізація власної продукції.

Telegram Channel