Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Прокуратура взялася за волинських посадовців

Треба щось робити.

Фото Depositphotos.

Прокуратура взялася за волинських посадовців

Прокурори в суді наполягають на вжитті чиновниками заходів задля взяття на облік безхазяйних гідроспоруд

Володимир-Волинська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовами до Локачинської селищної ради та Затурцівської сільської ради, аби визнати протиправною бездіяльності органів місцевого самоврядування та зобов’язати їх взяти на облік безхазяйне майно – гідротехнічні споруди.

Органи місцевого самоврядування не вживають заходів задля визнання майна безхазяйним та взяття його на облік.

Прокурори з'ясували, що на двох ставках на території Володимир-Волинського району, які здаються в оренду, знаходяться споруди (греблі та водоскиди), інформація про власників яких відсутня.  Попри це органи місцевого самоврядування не вживають заходів задля визнання майна безхазяйним та взяття його на облік. Відсутність власника призводить до того, що споруди не передаються в оренду за плату, а використовуються орендарями водних об’єктів безоплатно, громади ж не отримують надходжень до місцевого бюджету від оренди майна. Окрім того, нема можливості забезпечувати належну експлуатацію цих споруд. 

Відтак, прокурори в суді вимагатимуть визнати протиправною бездіяльність чиновників та зобов’язати їх вчинити дії, спрямовані на визнання гідротехнічних споруд безхазяйним майном і взяття їх на облік. 

Пресслужба обласної прокуратури.

Читайте також: Щоб уникнути адмінвідповідальності, водій пропонував волинським поліцейським немалого хабаря.

Telegram Channel