Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В стоматологічній клініці раптово помер 2-річний хлопчик: як покарали лікарку

Родичі хлопчика та прокуратура оскаржуватимуть це рішення суду. 

Фото ТСН.

В стоматологічній клініці раптово помер 2-річний хлопчик: як покарали лікарку

Родичі та прокуратура оскаржуватимуть рішення суду

У м. Маріуполь Донецької області в стоматологічній клініці під час процедури помер 2-річний хлопчик. У трагедії підозрювали 52-річну лікарку, проте суд її виправдав. 

Про це під час пресконференції розповів керівник Донецької обласної прокуратури Євген Білоусов, інформує ТСН з посиланням на pr.ua. 

Реклама Google

Відомо, що трагедія сталась ще в липні 2017 року. Тоді батьки привели дитину до стоматолога. Проте під час процедури хлопчику стало зле і він помер. 

Лікарці загрожувало позбавлення волі терміном до 5 років, проте 19 липня 2021 року Іллічівський районний суд Маріуполя виправдав жінку.

Правоохоронці встановили, що хлопчика лікували під загальним наркозом. Також перша експертиза назвала причиною смерті асфіксію - марлевий тампон перекрив доступ кисню в організм дитини. Лікарці загрожувало позбавлення волі терміном до 5 років, проте 19 липня 2021 року Іллічівський районний суд Маріуполя виправдав жінку. Тепер родичі хлопчика та прокуратура оскаржуватимуть це рішення. 

Читайте також: Казали: «Потрібна пересадка серця — ​їдь до Америки», а нове подарували у Ковелі!

«В основу виправдувального рішення суд вклав неприпустимість деяких доказів, які, на думку суду, були зібрані з порушенням вимог Кримінально-процесуального кодексу України», - розповів Євген Білоусов.

Telegram Channel