Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Викрито банду медиків, які вимагали гроші у поранених бійців

Трьох учасників організованої злочинної групи затримали «на гарячому» під час передачі 1 тис. 500 доларів.

Фото ua.news.

Викрито банду медиків, які вимагали гроші у поранених бійців

Організатором банди виступив голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій Київщини

На Київщині діяло злочинне угруповання, яке організувало схему вимагання грошей у поранених на передовій за призначення інвалідності та визначення зв’язку поранення або каліцтва з бойовими діями, інформує ua.news.

Як повідомляє пресслужба ДБР, слідство встановило, що організатором банди виступив голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій Київщини. Він залучив до злочинної схеми колишнього працівника медслужби військової частини області, якого звільнили за хабарництво, та його водія.

Здирники вимагали 4 тис. доларів за оформлення групи інвалідності пораненим військовослужбовцям ЗСУ та іншим учасникам ООС.

Здирники вимагали 4 тис. доларів за оформлення групи інвалідності пораненим військовослужбовцям ЗСУ та іншим учасникам ООС. Також вони брали гроші у бійців за визначення зв’язку поранення або каліцтва з бойовими діями, оформляли інвалідність особам, які взагалі не були в районі ООС, а виділені цим «пораненим» державні гроші члени злочинної групи ділили між собою.

Читайте також: Понад десять днів медики рятували правоохоронця: на Рівненщині помер поліцейський (Фото)

ДБР вже встановило понад 20 фактів передання неправомірної вигоди представникам угруповання, і визначило 28 осіб, які платили за вирішення питання щодо отримання групи інвалідності.

22 липня трьох учасників організованої злочинної групи затримали «на гарячому» під час передачі 1 тис. 500 доларів, їм повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України за різними видами співучасті), що передбачає до 10 років з конфіскацією майна.

Telegram Channel