Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чому Івахів та Палиця не голосують у Верховній Раді?

Степан Івахів та Ігор Палиця входять до групи «За майбутнє».

Волинь-нова

Чому Івахів та Палиця не голосують у Верховній Раді?

Комітет виборців України проаналізував показники участі народних депутатів в голосуваннях Верховної Ради за час роботи останньої парламентської сесії (лютий-липень 2021р.)

За даними КВУ частина народних депутатів регулярно ігнорували голосування Верховної Ради. Так, 27 нардепів пропустили понад 90% голосувань. Двоє народних депутатів не проголосували жодного разу за сесію. Це Тарас Козак («Опозиційна платформа За життя») та Степан Івахів («За майбутнє»).

Також майже не голосував Ігор Палиця (5,5%).

Також майже не голосував Ігор Палиця (5,5%).

Найактивніше упродовж сесії голосували (натискали «за», «проти», «утримався») депутати «Слуги Народу» та «Європейської солідарності». В середньому участь в голосуваннях брали 84% депутатів «Слуги Народу» та 79% депутатів «Європейської солідарності».

Дещо нижчі показники участі в голосуваннях у депутатів «Голосу» (взяли участь в 74% голосувань) та групи «Довіра» (71%). Депутати ВО «Батьківщина» взяли участь в 64% голосувань, групи «За майбутнє» - 55%.

Читайте також: Поліцейським, які зупинили авто Брагара, оголосили догану, а їх начальника понизили в посаді​.

Натомість, фактично саботували голосування ВР депутати «Опозиційної платформи За життя», які взяли участь лише в 38% голосувань.

«Частина народних депутатів систематично саботуються голосування Верховної Ради. Це відбувається попри те, що у Верховній Раді IX скликання запроваджено систему штрафів за відмову від голосувань. Більше того, неучасть в голосуваннях фактично стала нормою для окремих політичних сил. Зокрема, для депутатів ОПЗЖ, які взяли участь лише в 3 з 10 голосувань ВР під час минулої сесії», - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Telegram Channel