Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Викрили посадовців, які «торгували» статусом учасника ООС

Коштувала така "послуга" половину від щомісячної премії у 20 тис. грн, що встановлювалась їм на час нібито перебування в зоні проведення ООС.

Фото: Служби безпеки України.

Викрили посадовців, які «торгували» статусом учасника ООС

На Дніпропетровщині СБУ викрила командира роти та інших посадовців, які підозрюються у «торгівлі» статусом учасника ООС на сході країни. Повідомляє пресслужба СБУ у Дніпропетровській області

За інформацією Служби безпеки України, схему організували посадовці одного з військових гарнізонів Дніпропетровщини. За документами, вони відправляли військовослужбовців до зони проведення ООС, але фактично ті залишались у себе в частині. Це тривало з жовтня 2020 року. За цей час «послугами» скористалися декілька десятків осіб, пише Суспільне.

Після закінчення строків відрядження до ООС, військовослужбовці, які жодного дня не перебували на передовій, оформлювали собі статус учасників бойових дій з відповідними пільгами та державними виплатами.

Коштувала така «послуга» половину від щомісячної премії у 20 тис. грн, що встановлювалась їм на час нібито перебування в зоні проведення ООС.

Коштувала така «послуга» половину від щомісячної премії у 20 тис. грн, що встановлювалась їм на час нібито перебування в зоні проведення ООС. За даними слідства, командир роти одержав від військового 40 тис. грн за фіктивне направлення бійців військової частини в район проведення операції ООС. 22 липня, коли командир отримував останню частину коштів, його викрили представники СБУ.

Військовому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службової особи) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. Слідчі дії зараз продовжуються, правоохоронці встановлюють інших причетних до злочинної схеми.

Читайте також: Ще двом учасникам АТО/ООС з Луцька допоможуть придбати житло

Telegram Channel