Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Екскомандира волинської бригади призначили головнокомандувачем ЗСУ

Фото сайту Укрінформ

Екскомандира волинської бригади призначили головнокомандувачем ЗСУ

Екскомандир 51 бригади, яка дислокувалася у Володимирі-Волинському, генерал-майор Валерій Залужний замінить Руслана Хомчака на посаді головнокомандувача Збройних сил України

Про те, що президент призначив головнокомандувачем Збройних сил України Валерія Залужного, який раніше очолював оперативне командування «Північ», повідомив прессекретар Президента Сергій Никифоров повідомив під час брифінгу 27 липня, пише Укрінформ.

  Народився бойовий генерал на Житомирщині у Новоград-Волинському 8 липня 1973 року. Після закінчення школи закінчив машинобудівний технікум.

  У 1997 році з відзнакою завершив загальновійськовий факультет Одеського вищого об'єднаного командного училища. У 2005 році вступив до Національної академії оборони України, у 2007 році закінчив навчання із золотою медаллю.

 Валерій Залужний брав участь у бойових діях на Донбасі. Звання «генерал-майор» отримав 23 серпня 2017 року.

  Після цього його призначили начальником штабу — першим заступником командира 24-ї окремої механізованої бригади у Яворові Львівської області. На цій посаді успішно проходив службу впродовж двох із половиною років. У 2009 році його призначили командиром 51-ї окремої механізованої бригади, якою він командував до 2012 року.

З 2017 року Залужний - начальник штабу – перший заступник командувача військ оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. У 2018 році він став начальником Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ - першим заступником Командувача об'єднаних сил.

У 2019 році його призначили командувачем військ оперативного командування «Північ».

Валерій Залужний брав участь у бойових діях на Донбасі.

Звання «генерал-майор» отримав 23 серпня 2017 року.

 Одружений. Має двох доньок. Старша – військова,  молодша – навчається, мріє стати лікарем.

Читайте також:Воїни волинської бригади повернулися з передової додому.

Telegram Channel