Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Перший померлий від штаму «Дельта» був лікарем і не виїжджав з України: скільки вже захворіли

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото ua.depositphotos.com.

Перший померлий від штаму «Дельта» був лікарем і не виїжджав з України: скільки вже захворіли

В Україні наразі підтверджено 17 випадків інфікування штамом коронавірусу «Дельта»

Померлий вчора від нового небезпечного штаму коронавірусу «Дельта» українець був лікарем і не виїжджав за кордон останнім часом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін сьогодні на брифінгу в Києві.

Він не мав досвіду подорожі за кордон впродовж останніх кількох місяців.

За його інформацією, в Україні нині зафіксовано один летальний випадок від штаму «Дельта».

«Вчора один із хворих, який мав підтверджений діагноз - коронавірусна хвороба, викликана штамом «Дельта», він був підтверджений методом ПЛР, - на жаль, помер. Він мав супутні захворювання», - сказав Кузін.

Він уточнив, що померлий за фахом - лікар.

«Це чоловік. І він не мав досвіду подорожі за кордон впродовж останніх кількох місяців. Це факт інфікування саме на території України. Або під час виконання службових обов’язків, або в домашніх умовах», - додав головний санітарний лікар України.

За словами Кузіна, в Україні наразі підтверджено 17 випадків інфікування штамом коронавірусу «Дельта».

«Станом на сьогодні у нас виявлено 17 випадків «Дельта»-штаму. Це інформація станом на сьогоднішній ранок. Більша частина з них підтверджена методом ПЛР-діагностики, а не секвенуванням», - сказав Кузін.

За його інформацією, випадки інфікування «Дельтою», які були підтверджені, зараз фокусуються у Києві, Закарпатській і Львівській областях.

«Серед цих 17 осіб переважна більшість подорожувала до Росії або до інших держав, де зараз фіксуються спалахи, пов’язані з «Дельта»-штамом», - зазначив Кузін.

Читайте також: Коронавірус — на другому місці серед причин смертності на Волині.

Telegram Channel