Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині знеструмлена шахта: є загроза її затоплення

Фото з відкритих джерел.

На Волині знеструмлена шахта: є загроза її затоплення

За борги перед електриками повністю знеструмили шахту №9 “Нововолинська”. Копальню затоплює.

 Сталося це вчора вранці. Як уже повідомляли, через борги за електроенергію підприємство позбавили електропостачання. Однак періодично вона подавалася для того, аби відкачати воду. Тепер через повне знеструмлення цього не роблять. Поволі вирубки затоплює. Через відсутність провітрювання йде загазування.

Реклама Google

Голова первинної організації шахти №9 Незалежної профспілки гірників Василь Гура повідомив, що сьогодні ситуація ще більш плачевна. Й звинуватив у цьому Міністерство енергетики, яке вчасно не перерахувало кошти на погашення боргів. До слова, заробітної плати гірники не отримують з квітня. Підприємство не розраховувалося за електроенергію та інші отримані послуги. Пасивну позицію зайняло керівництво ДП «Волиньвугілля».

У травні нинішнього року шахта почала працювати в іншому юридичному статусі як окреме державне підприємство, яке йде на закриття. Однак досі підземна не отримала ні копійки державної підтримки.  Фінансування для підготовки шахти до ліквідації не відкрито. Хоча в кошторисі закладені кошти і на заробітну плату, і на електроенергію, перевезення тощо.

Якщо терміново не буде відновлено подачу електроенергії, то шахту може повністю затопити. Коли вода дійде до електричного обладнання, його непросто буде відновити. А якщо шахтні води  потраплять у ґрунтові - це призведе до екологічної біди.

 Нагадаємо, у травні нинішнього року шахта почала працювати в іншому юридичному статусі як окреме державне підприємство, яке йде на закриття. Однак досі підземна не отримала ні копійки державної підтримки.  Фінансування для підготовки шахти до ліквідації не відкрито. Хоча в кошторисі закладені кошти і на заробітну плату, і на електроенергію, перевезення тощо.

  Якщо станеться непоправне, то хото відповість за отримані великі збитки та злочинну бездіяльність?

  Читайте також: Чи є майбутнє у волинських шахт?
 

 

Telegram Channel