Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Порошенко нокаутує Путіна»

Лідер «Європейської Солідарності» підкреслив, що нині Кремль веде гібридну війну з демократичними цінностями по усьому світу.

Фото із сайту reuters.com.

«Порошенко нокаутує Путіна»

Так проанонсувала статтю п’ятого Президента України впливова польська Gazeta Wyborcza

«На погляд адекватної людини, небезпечно і дивно будувати політику на подіях тисячолітньої давнини, а тим більше – на їх тенденційній інтерпретації, коли загальновідомі історичні факти приправляються фейками сучасної пропаганди», – зауважив Петро Порошенко.

«Ми ж, українці, не претендуємо на Новгород лише тому, що український володар Володимир кілька років був новгородським князем. І навіть не зазіхаємо на Москву як свою колишню глуху провінцію лише на тій підставі, що її заснував Юрій Долгорукий, князь київський. Врешті-решт Карл Великий був імператором пращурів сучасних німців та французів, але ж жодному притомному політику не спадає на думку проголошувати їх одним народом, а тим більше сполучати в єдину державу», – додав він.

«Путін заперечує не лише право українців на свободу та незалежність. Путін хоче закріпити за Москвою право вето у Європі, знову поділити її на сфери впливу. Перекручена історія не більше, ніж ширма для агресивної політики, для визначення «життєвого простору» для теперішньої Росії», – наголошує п’ятий Президент України.

Перша сторінка з анонсом про Порошенка. Фото із сайту eurosolidarity.org.
Перша сторінка з анонсом вгорі про Порошенка і Путіна. Фото із сайту eurosolidarity.org.

 Лідер «Європейської Солідарності» також підкреслив, що нині Кремль веде гібридну війну з демократичними цінностями по усьому світу.

За його словами, ця стаття Путіна повністю вписується в традиційну риторику російського президента про нібито військову загрозу для Росії та стає виправданням для військових маневрів на кордоні з Україною, розбудови військової машини та тотальної мобілізації російського суспільства.

«Хитрий трюк Путіна – звести все до військового протистояння, бо лише в оточеній з усіх боків фортеці Росія відчуває себе впевнено», – зауважив Петро Порошенко.

«Хитрий трюк Путіна – звести все до військового протистояння, бо лише в оточеній з усіх боків фортеці Росія відчуває себе впевнено», – зауважив Петро Порошенко.

Він також підкреслив, що українці вже давно визначилися зі своєю ідентичністю і не мають проблем із цим питанням. «Ми, українці, не маємо проблем з власною ідентичністю. І нам по цимбалах, що саме про це думає Путін», – наголосив п’ятий Президент України.

Читайте також у нас: «Трагічні заробітки. Українець повернувся з чеського автозаводу без ноги».

Telegram Channel