Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині за місяць продали 255 гектарів паїв

Волиняни продають невеликі площі – від одного до двох гектарів, переважно в південних районах області - Луцькому, Володимир-Волинському та Ковельському.

Фото Суспільне.Волинь.

На Волині за місяць продали 255 гектарів паїв

Упродовж місяця – з часу запуску ринку землі – на Волині продали 255 гектарів паїв

Про це Суспільному розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко.

Зі слів Юрія Горбенка, середня ціна за гектар в Україні становить 39 тисяч гривень, на Волині вона нижча – в межах 30 тисяч гривень за гектар. Додає: волиняни продають невеликі площі – від одного до двох гектарів, переважно в південних районах області - Луцькому, Володимир-Волинському та Ковельському.

Волиняни продають невеликі площі – від одного до двох гектарів, переважно в південних районах області - Луцькому, Володимир-Волинському та Ковельському.

За місяць волинські нотаріуси уклали 182 угоди купівлі-продажу землі, — каже заступниця голови Волинського відділення Нотаріальної палати України Наталія Ариванюк. З її слів, Волинь - друга після Вінниччини, за кількістю укладених угод купівлі-продажу землі. Каже: процедура може бути тривалою, якщо надані документи мають неточності, або їхній перелік неповний.

При купівлі-продажі земельної ділянки нотаріуси перевіряють:

наявність суб’єктів переважного права, які мають спеціальний дозвіл на видобування корисних копалин на ділянці;

наступна черга купівлі ділянки належить орендареві такої земельної ділянки;

законодавством дозволено виключно до 100 га купувати на фізичних осіб;

нотаріуси також перевіряють джерела походження коштів набувача;

перевіряють застосування санкцій, здійснюють пошукові реєстраційні дії щодо набувача, відчужувача та самої земельної ділянки;

не всім ділянкам присвоєні кадастрові номери, тому при купівлі-продажі землі обов’язково звертаються до землевпорядника.

Станом на 1 липня, із 198-ми тисяч державних актів 30 % в області не мали кадастрового номера й не були внесені до мапи, – розповів перший заступник начальника головного управління Держгеокадастру Анатолій Поляков. Речниця головного управління Ірина Островська-Коц каже, що інформацію про кількість ділянок, яким присвоїли кадастровий номер протягом місяця, спеціалісти збирають. Її оприлюднять у вересні.

Читайте також: Прокуратура Рівненщини повернула державі понад 113 га землі

Telegram Channel