Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Прокуратура Рівненщини повернула державі понад 113 га землі

Ділянка, яку вивели з державної власності, вартує понад 110 мільйонів гривень.

Фото pixabay.com.

Прокуратура Рівненщини повернула державі понад 113 га землі

Перереєстрували ділянку, що належала державній сортодослідній станції

Господарський суд Рівненської області задоволив позов керівника Здолбунівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі ГУ Держегеокадастру в області до фермерського господарства та органів місцевого самоврядування, скасував рішення про державну реєстрацію прав на земельну ділянку, інформує прокуратура Рівненщини.

Реклама Google

З’ясовано, що у 2004 році державна сортодослідна станція отримала в постійне користування земельну ділянку державної власності площею понад 113 га, що знаходилась в адміністративних межах Підлужненської сільської ради.

Поряд з цим прокурором встановлено, що торік право власності на зазначену земельну ділянку перереєстровано за органом місцевого самоврядування, а право користування - за фермерським господарством, що призвело до вибуття землі, вартістю понад 110 мільйонів гривень, з державної власності.

Від сортодослідної станції право власності на зазначену земельну ділянку перереєстровано за органом місцевого самоврядування, а право користування - за фермерським господарством.

Задля усунення виявленого порушення Здолбунівською окружною прокуратурою і було пред’явлено позов до господарського суду Рівненської області.

Читайте також: На Волині чоловік убив 24-річного хлопця

Після набрання судовим рішенням законної сили органи прокуратури забезпечуватимуть його реальне виконання.

Telegram Channel