Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Осіб з інвалідністю відтепер скрізь обслуговуватимуть поза чергою

Фото Pixabay.

Осіб з інвалідністю відтепер скрізь обслуговуватимуть поза чергою

Відповіджний закон підписав Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю», яким надається право на позачергове обслуговування людям з інвалідністю.

Про це пише RegioNews з посиланням на прес-службу Глави держави, передає Regionews.

Такі люди та особи, що їх супроводжують, мають право на першочергове обслуговування в будь-яких касах, а також на всіх підприємствах, в установах та організаціях, що надають послуги населенню.

Зазначається, що цей документ посилює соціальний захист людей з інвалідністю.

Зокрема, відповідно до закону, такі люди та особи, що їх супроводжують, мають право на першочергове обслуговування в будь-яких касах, а також на всіх підприємствах, в установах та організаціях, що надають послуги населенню.

Крім цього, з інвалідністю, котрі їдуть на лікування та мають відповідні документи, особи з інвалідністю І групи та особи, що їх супроводжують, мають право на пріоритетне проходження пунктів пропуску через державний кордон України та контрольні пункти в'їзду/виїзду на тимчасово окуповані території (не частіше одного разу на тиждень в один бік).

Крім того, дорослі та діти з інвалідністю зможуть отримати реабілітаційну допомогу коштом адміністративно-господарських санкцій і пені, що надійшли до державного бюджету й використовуються Фондом соціального захисту інвалідів.

Читайте також: Зеленський підписав закон щодо впровадження драконячих штрафів для водіїв вантажівок, які порушують габаритно-вагові норми.

Telegram Channel