Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Львівщині відкривають військову школу імені Героя України, уродженця Волині

“У нас восьмий рік війна. Якщо хочемо її виграти, повинні виховувати переможців, – наголошує Орест Гаврильчук.

На Львівщині відкривають військову школу імені Героя України, уродженця Волині

Організовують військовий табір ГО “Народний легіон” спільно з Жидачівською міською радою

Про це повідомляє «Еспресо.Захід«.

У Жидачеві на Львівщині організовують військову школу для молоді на честь Героя України Тараса Матвіїва. Організовують п’ятиденні навчання громадська організація «Народний легіон» спільно з Жидачівською міською радою. Військова школа відбуватиметься у форматі табору. Програма школи передбачає різні активності для молоді: військові навчання, фізичну підготовку, стрільбу, турніри з лазертагуру тощо.

«Військово-медичні вишколи ми організовували ще з 2016 року, – розповів спеціаліст відділу молодіжної політики Жидачівської міської ради та представник організації Орест Гаврильчук. – До 2019 року організовували разом з Тарасом. Утім вишкіл передбачав дводенну програму і був більше, як навчання. Табір має іншу специфіку, адже тут молоді люди перебуватимуть цілодобово в тій атмосфері».

«У нас восьмий рік війна. Якщо хочемо її виграти, повинні виховувати переможців», – наголошує Орест Гаврильчук.

Організатори акцентуватимуть на військовій тактиці та медицині. Зокрема, розповідатимуть про ази військової справи: як правильно стояти в шерензі, ази тактичних маневрів під час виконування бойових завдань. Також передбачене проходження смуги перешкод за стандартами НАТО. У сфері медицини розповідатимуть про надання допомоги під час обстрілу.

«У нас восьмий рік війна. Якщо хочемо її виграти, повинні виховувати переможців, – наголошує Орест Гаврильчук. – Маємо бути свідомі, що ми українці, а Україна – наша земля. Потрібно виховувати «солдатів» у всіх сферах. Таким чином хочемо внести свій клаптик у виховання патріотично налаштованих громадян, котрі розвиватимуть країну».

Реклама Google

За словами організаторів, навчання проводитимуть учасники бойових дій добровольчих батальйонів. Наразі всіх охочих запрошують до реєстрації. Розпочнеться військовий табір уже 9 серпня.

Читайте також: «Роковини (перші) пройшли, а почуття стали ще гостріші. Бо Герої таки вмирають», - мама Тараса Матвіїва

Telegram Channel