Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У львівських двірників хочуть відібрати премії за минулий рік

Нічого собі!

Фото Львівської міськради.

У львівських двірників хочуть відібрати премії за минулий рік

Ситуація щонайменше абсурдна...

Держаудитслужба України вимагає від двірників Львова повернути премії, отримані минулого року.

Про це повідомляється на сайті міської ради, інформує УНІАН.

Там наголошується, що в середньому львівські двірники отримають зарплату в 5-7 тисяч гривень. Минулоріч через велике навантаження у зв'язку з коронавірусом їм виплатили додаткові премії. 

В середньому львівські двірники отримають зарплату в 5-7 тисяч гривень. Минулоріч через велике навантаження у зв'язку з коронавірусом їм виплатили додаткові премії. 

«Фахівці Держаудитслужби назвали це порушенням. Серед інших абсурдних зауважень аудиторів – це прибирання міста взимку та посипання вулиць піскосумішшю. Всі ці зауваження Сихівська та Галицька районні адміністрації оскаржують в судах. Зауваження аудиторів ставлять під загрозу життєдіяльність міста та роботу критичної інфраструктури Львова», - заявили у мерії Львова.

Зазначається, що серед зауважень аудиторів є такі, як чергування спеціальної техніки для зимового утримання вулиць; посипання вулиць протиожеледними матеріалами за показниками середньодобової температури; а також те, що районні адміністрації поповнювали коштами статутні капітали комунальних підприємств, з яких виплачували премії двірникам.

На сайті Держаудитслужби повідомляється, що фахівці Західного офісу виявили фінансових порушень на суму 49,3 мільйона гривень у діяльності двох районних адміністрацій Львова. 

«Сихівська РА виплатила 11,9 млн грн та Галицька РА – 10,5 млн грн за чергування спеціальної техніки для зимового утримання вулиць. Фактично машини простоювали в гаражах в очікуванні на погіршення погодних умов для подальшого механізованого прибирання території. Тоді як за роботу спецтехніки, тобто фактичне прибирання, Галицька РА сплатила 5,8 млн грн та Сихівська РА – 14,7 млн грн. Водночас з 11,9 млн грн, сплачених Сихівською РА за чергування спецтехніки, майже 2,4 млн грн витрачено понад обсяги, визначені плановим кошторисом», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чому варто купити акумуляторний гайковерт та як його вибрати.

Telegram Channel