Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинські хірурги прооперували жінку із дзеркальним розташуванням органів (Фото 18+)

Працюють професіонали.

Фото Ковельського МТМО.

Волинські хірурги прооперували жінку із дзеркальним розташуванням органів (Фото 18+)

Унікальну пацієнтку прооперували днями хірурги Ковельського МТМО

53-річна жінка поступила у хірургічне відділення з ознаками гострого калькульозного холециститу, йдеться на сайті Ковельського МТМО. У результаті ультразвукового дослідження та комп’ютерної томографії  у хворої виявили транспозицію внутрішніх органів. Це досить рідкісна генетична аномалія розвитку, яка зустрічається один раз на 10 тисяч випадків.

Унікальність операції полягала у тому, що довелося «дзеркально» змінювати звичне розташування операційної бригади та лапароскопічного обладнання.

Бригадою лікарів було виконано лапароскопічну холецистектомію  – золотий стандарт лікування жовчнокам’яної хвороби. Досвідченому хірургу вищої категорії із 20-річним стажем Івану Петруку вперше довелося оперувати таку пацієнтку. Першим у клінічній практиці такий випадок став і для двох інтернів – Юрія Лукашука та Євгенія Цьопуха.

Реклама Google

Унікальність операції полягала у тому, що довелося «дзеркально» змінювати звичне розташування операційної бригади та лапароскопічного обладнання. Також підвищеної уваги вимагало від медиків й виконання усіх хірургічних маніпуляцій.

 

 Все пройшло успішно, лікарі вкотре підтвердили свою високу професійну майстерність! Пацієнтка у доброму самопочутті за кілька днів була виписана додому.

Читайте також: 5-річний хлопчик проковтнув сім магнітів.

Telegram Channel