Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Герой України з Волині командуватиме військами «Південь»

Герой України, генерал-майор Андрій Ковальчук.

Фото МОУ.

Герой України з Волині командуватиме військами «Південь»

Президент Володимир Зеленський призначив командувачем військами оперативного командування «Південь» генерал-майора, Героя України Андрія Ковальчука, який народився у селі Щитинь Камінь-Каширського району

 

Наш земляк – бойовий генерал, який, за словами п’ятого президента Петра Порошенка, «має стільки бойового досвіду, що його вистачить на декілька успішних військових кар'єр». Його бойова звитяга гартувалась у таких гарячих точках, як Лиман, Миколаївка, Слов'янськ, Щастя, Луганський аеропорт.

Реклама Google

Наша газета неодноразово розповідала про Героя-земляка. «Нині так склалося, що я краще знаю Луганську та Донецьку області, ніж нашу Волинь.Такі реалії життя… Але виженемо Путіна з України — і буде вдосталь часу, щоб назбирати грибів у наших навколощитинських лісах», - сказав Андрій Трохимович у 2017 році, коли у Любешові йому вручали звання   «Почесний громадянин Любешівського району». 

Ці українські Генерали та Офіцери здатні чинити опір Ерефії.

До речі, глава держави Володимир Зеленський зробив ще кілька кадрових перестановок у вищому керівництві Збройних Сил України. На підвищення пішли кілька бойових та авторитетних командирів, зокрема, Олег Мікац, Сергій Літвінов, Максим Миргородський. «По Збройних Силах України - відмінні призначення!  - прокоментував кадрові перестановки командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош. - Ці українські Генерали та Офіцери здатні чинити опір Ерефії (тобто, РФ – РЕД.) та перемагати».

ПРЯМА МОВА

Андрій КОВАЛЬЧУК, генерал-майор, Герой України, під час виступу у Луцьку перед студентами:

  «Мене часто запитують, у чому причина війни. Я вважаю, що вона не в Путіні. Основа негараздів закладена безпосередньо в кожному з нас. Ми маємо молодь, яка на Донбасі під чиїмось впливом взяла до рук зброю та воює проти свого народу. Тобто, ми десь недопрацювали: мати недовиховала дитину, вчитель недовчив учня, в університеті упустили момент виховання особистості студента. Нам потрібно докласти зусиль, аби в майбутньому це не повторилося, і виправити допущені помилки».

Читайте також про Андрія Ковальчука: «У Крим ми ще поїдемо… на танках»​.

Волинянин Андрій Ковальчук довів, що найкрутіші хлопці — у десантних військах!

Герой війни Андрій Ковальчук: «Зараз так склалося, що я краще знаю Луганську та Донецьку області, ніж рідну Волинь» (Фото, відео)

Суперлекція: Герой України, волинянин Андрій Ковальчук розповів студентам про гібридну війну (Відео).

Під час урочистостей з нагоди 25-ї річниці Незалежності України Президент Петро Порошенко присвоїв Андрію Ковальчуку почесне звання «Герой України».
Під час урочистостей з нагоди 25-ї річниці Незалежності України Президент Петро Порошенко присвоїв Андрію Ковальчуку почесне звання «Герой України».

 

Telegram Channel