Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порошенко про зростання комуналки: поверніть  4 мільйонам родин субсидії, які урізала влада

«До субсидій були долучені 7 мільйонів домогосподарств в Україні. Зараз залишилося менше 3 мільйонів».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко про зростання комуналки: поверніть 4 мільйонам родин субсидії, які урізала влада

4 мільйони українських родин втратили можливість отримувати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в інтерв’ю на телеканалі «Думська»

Порошенко наголосив, що влітку це не так актуально, однак восени, коли почнеться опалювальний сезон, це боляче вдарить по незахищених українцях.

Для цього не треба було ніяких документів, паперової тяганини. Просто даєш заявку – і тобі виділяють гроші.

«Що ми робили свого часу? Використовували субсидії. Це дуже просто – люди, найменш захищені верстви населення, яким не вистачає грошей на сплату житлово комунальних тарифів, обов’язково за дуже простою процедурою від держави отримують субсидію, компенсацію. І вони не витрачають більше 10-15% на сплату житлово-комунальних послуг – якою б низькою вона не була. Для цього не треба було ніяких документів, паперової тяганини. Просто даєш заявку – і тобі виділяють гроші», – нагадав Петро Порошенко.

«До цього були долучені 7 мільйонів домогосподарств в Україні. Це величезна кількість. Зараз замість 7 мільйонів залишилося менше 3 мільйонів. 4 мільйони залишилися сам на сам зі своїми проблемами», – застерігає Порошенко.

«Зараз кошти, які були передбачені на субсидії, вони скоротили більше ніж в два рази, бо їм треба красти. І ці скорочені кошти вже використані на 85%. А чим покрити другу половину року? На кого вони хотіли перекласти відповідальність? На місцеві органи влади. Нехай мери відповідають. Це ще й руйнує децентралізацію», – обурюється п’ятий Президент.

«Ми готові підказати, поділитися досвідом, що ми робили з 2014 по 2019 роки. Різко збільшити кошти на субсидії – позиція перша. Позиція друга – ми забезпечили імпорт газу з Європи. Це ми поклали край російському шантажу, коли кожен жовтень Росія починала зі звинувачень України в тому, що ми «крадемо газ» і з перекриття «під ялинку» постачання газу», – нагадав лідер «Європейської Солідарності».

Читайте також: Все більше українців готові підтримати партію Порошенка на виборах: результати нового рейтингу.

«Нам потрібна енергетична безпека Європи. Для цього ми підписали Енергетичну хартію, для цього ми забезпечили енергетичну підтримку Європейського Союзу. І нам потрібно, щоб у балансі ЄС частка російського газу не перевищувала 30%, а решта доповнювалося іншими джерелами. Тоді Росія буде позбавлена права шантажувати», – пояснює Петро Порошенко.

«Ми сформували проект рішень, які захистять людей. Ключове: бідна людина має бути захищена державою, бо для цього й існує держава. А не для того, щоб обкрадати платників податків, чим зараз займається зелена влада. Для цього треба відійти від популізму і для цього треба мати компетентних керівників. Ні того, ні другого – немає», – резюмує Петро Порошенко.

Telegram Channel