Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Палицю та Івахіва позбавили зарплат за прогули у Верховній Раді

У групі «За майбутнє» чимало прогульників.

Волинь-нова

Палицю та Івахіва позбавили зарплат за прогули у Верховній Раді

Нардепи-прогульники: з кого зняли найбільше грошей за відсутність у парламенті

Народних депутатів, незважаючи на обіцянку Володимира Зеленського, поки що не можуть позбавляти мандатів за прогули – відповідний законопроєкт не відповідає вимогам Конституції. А проміжний захід у вигляді позбавлення депутатських виплат не дає особливого ефекту.

На інфографіці «Слово і діло» – топ-30 депутатів, у яких вирахували найбільше грошей за відсутність в Раді. Згідно із законом, нардепів позбавляють компенсації, якщо протягом місяця або однієї сесії парламенту вони пропустили понад 30% голосувань. Аналогічне покарання передбачено за пропуск понад 50% засідань комітету, до складу якого входить парламентарій.

 

 Загалом за 19 місяців позбавили виплат за прогули членів групи «За майбутнє» Ярослава Дубневича, Степана Івахіва та Ігоря Палицю.

 Загалом за 19 місяців позбавили виплат за прогули членів групи «За майбутнє» Ярослава Дубневича, Степана Івахіва та Ігоря Палицю, членів фракції «Опозиційна платформа» Рената Кузьміна, Тараса Козака, Юрія Солода, Вадима Рабіновича і Вадима Столара, а також Максима Єфімова з групи «Довіра».

Виплат за 18 місяців позбавлені члени ОПЗЖ Наталія Королевська, Сергія Льовочкін, Ігор Абрамович, Юрій Бойко та Олександр Фельдман, член групи «За майбутнє» Віктор Бондар і два позафракційних нардепа – Дмитро Шенцев і Олександр Дубінський.

Читайте також: Адвокат Головань: у сфабрикованій проти Порошенка «справі моряків» ДБР підігрує країні-агресору​.

Погана відвідуваність засідань Ради та засідань комітетів протягом 17 місяців була у депутатів від «Батьківщини» Антона Яценко та Андрія Кожем'якіна, позафракційних Андрія Деркача і Дмитра Шпенова, члена фракції «Європейська солідарність» Петра Порошенка, депутата від ОПЗЖ Віталія Борта і члена групи «За майбутнє» Сергія Лабазюк.

Депутатських виплат за 16 місяців позбавлені члени «Довіра» Василь Петьовка, Андрій Кіт і Сергій Шахов, члени фракції ОПЗЖ Ігор Кисельов і Федір Христенко, а також позафракційний Вадим Новинський.

Telegram Channel