Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Скільки м'яса та картоплі з'їли волиняни торік

За калорійністю раціону волиняни на 5-му місці в Україні.

Фото Pxhere.

Скільки м'яса та картоплі з'їли волиняни торік

Головне управління статистики в області оприлюднило показники споживання продуктів харчування жителями краю у 2020 році

Волиняни у 2020 році порівняно з 2019-им більше випили молока та спожили молочних продуктів (на 1,1% і становило в середньому на одну особу 209 кг). М’яса та м’ясних продуктів з'їли більше (відповідно на 3,0% і 55 кг), яєць (на 4,0% і 285 шт), хлібних продуктів (на 4,3% і 110 кг), плодів, ягід та винограду (на 6,1% і 52 кг), овочів та баштанних продовольчих культур (на 6,2% і 165 кг), риби та рибних продуктів (на 8,0% і 14 кг).

Зменшилося споживання картоплі (на 2,9% і 179 кг), яка залишається одним із основних продуктів харчування, та цукру (на 0,6% і 31 кг).

Читайте також: Водій маршрутки у Рівному курив за кермом (Відео).

Водночас зменшилося споживання картоплі (на 2,9% і 179 кг), яка залишається одним із основних продуктів харчування, та цукру (на 0,6% і 31 кг).

За кількістю спожитої одним жителем картоплі область посіла четверте, цукру – п’яте, м’яса, яєць, хлібних продуктів, риби – сьоме, молока та молочних продуктів – дев’яте місце серед регіонів України.

Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно з середньою по Україні була вищою на 9,3% і склала 2923 ккал на одну особу. За цим показником область посіла п’яте місце серед регіонів держави.

Telegram Channel