Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сьогодні – Жидичин, завтра – Рокині: Луцькою громадою мандрує фестиваль (Фото)

Фестиваль мандруватиме чотирма селами Луцької громади.

Фото Луцька міська рада.

Сьогодні – Жидичин, завтра – Рокині: Луцькою громадою мандрує фестиваль (Фото)

Фестиваль «З родинного джерела» проходитиме на території Луцької міської територіальної громади протягом серпня 2021 року, та завітає до таких сіл, як Жидичин (14 серпня), Рокині (15 серпня), Боголюби (21 серпня) та Забороль (22 серпня). Він має на меті дослідити й заново відкрити творчі колективи, майстрів народного мистецтва, історичні цікавинки та фольклор приєднаних сіл громади

Сьогодні фестиваль завітав до мальовничого Жидичина. Тут, на території Свято-Миколаївського монастиря та парку Данила Галицького пройшов концерт кращих колективів КЗ «Центр культури Княгининок» і міста Луцька, а також пісенний конкурс сімейно-родинної творчості «З родинного джерела», що супроводжувався ярмарком майстрів народної творчості.

Реклама Google

 

 Вінчатимуть фестивальну програму виступ Волинського народного хору та вечірня етно-дискотека.

На відкриття фестивалю завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, секретар міської ради Юрій Безпятко, а також керівники виконавчих органів та депутати Луцької міської ради.

Сьогодні ми фестивалимо на території Жидичина, завтра будемо раді всіх вітати в Рокинях, на наступних вихідних на нас чекатимуть Боголюби та Забороль.

 

 Зі сцени присутніх привітала Ірина Чебелюк, та передала найщиріші вітання від міського голови Ігоря Поліщука: «Шановна громада, не так давно ми стали однією великою родиною. Важливою складовою наших хороших стосунків є дружба, що є однією із провідних ідей фестивалю, який об’єднає не тільки Луцьк, а й приєднані територіальні громади. Сьогодні ми фестивалимо на території Жидичина, завтра будемо раді всіх вітати в Рокинях, на наступних вихідних на нас чекатимуть Боголюби та Забороль.

Шановні мешканці громади, бажаю щиро вам мирного неба, затишку, здоров’я та родинного тепла. Пам’ятаймо, що родина – це святе, з чим у серці ми йдемо по життю».

Читайте також: До озера Озюрко на фестиваль волейболу з’їхалось 30 волинських команд​.

Також упродовж фестивальних днів на всіх локаціях діятимуть:

  • Місцеві гутірки;
  • Спортивні розваги;
  • Фотозони, фотоінсталяції;
  • Дитячий світ розваг;
  • Майстер-класи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Управління інформаційної роботи міської ради
Telegram Channel