Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
На Волині пройшов чемпіонат України з крос-триатлону (Фото)

Було драйвово.

Фото Ковельської міськради.

На Волині пройшов чемпіонат України з крос-триатлону (Фото)

Учора Ковель зустрічав учасників чемпіонату України з крос-триатлону. Змагання у місті проходили вперше за ініціативи громадської організації «Федерація триатлону міста Ковеля» під патронатом міського голови Ігоря Чайки

Понад 80 спортсменів  з Волині, Київської, Донецької, Львівської, Харківської, Тернопільської, Рівненської, Одеської, Черкаської областей, а також – Австрії зібрались на березі Турії, аби подолати  27 кілометрів дистанції, йдеться на сайті Ковельської міськради.

Серед жінок професіоналів перше місце здобула Софія Прийма зі Львова, член національної збірної команди України з триатлону.

Спочатку вони пливли 1 км водосховищем. Після цього їхали на велосипедах 20 км вулицями Ковеля, селами Воля-Ковельська і Зелена,  далі - біг  6 км і  фінішували - у парку Шевченка.

Володимир Рябцев, віцепрезидент федерації триатлону Львова розповів, що  приїхав у складі  суддівської  бригади.

- Саме такі локації для змагань як у Ковелі є  вдалими для спортсменів. Все дуже гарно продумано, атмосфера теж панує надзвичайна. Поліції - респект. Вони бездоганно зуміли забезпечити перекриття вулиць, - зауважив він.

Непросто  у спеку було пройти весь маршрут.  Втім, на фініші  вболівальники спостерігали шквал неймовірних емоцій.

Лучанина Андрія Мазяра приїхали підтримати дружина Людмила, донечка Божена, син Устим. Тож обійми найрідніших, їх посмішки,  вітання -  і втому, наче рукою зняло.

Ще один гість з Луцька Сергій Марчук каже, що вперше подолав таку дистанцію. Це для нього було серйозне випробування, але,  поставленої  задачі досягнув. І попереду- нові виклики.

Було серед учасників чимало  ковельчан. Василь Ніколаєнко вчетверте бере участь у перегонах, але вдома, за його словами, більша відповідальність. Поруч знайомі, рідні. Всі переживають. І тоді хвилювання подвоюються, адже важливо,  не підвести їх очікування. 

Руслана Ратушняк та Віталій Волинець  з Тернополя: «Надзвичайно шикарна організація, дуже все гарно, приємно, привітно. Дуже сподобалось». 

 

 Привітав спортсменів перший заступник міського голови Тарас Яковлев: «Сьогодні Ковель довів, що готовий приймати подібні змагання. Сподіваюсь, що вони будуть тепер відбуватись постійно і це стане традицією. А триатлоністи своїм прикладом  надихатимуть інших людей займатись спортом».

Потому Тарас Яковлев разом з головою федерації триатлону Ковеля Денисом Дубинком та координатором змагань Іриною Зінчук провели церемонію нагородження.

 
 

 Серед жінок професіоналів перше місце здобула Софія Прийма зі Львова, член національної збірної команди України з триатлону.

- Дуже задоволена результатом. Дякую Ковелю. Щодо дистанції, організації, все просто чудово, - говорить дівчина.

І для багатьох було загадкою, хто ж приїхав до Ковеля з Австрії. Виявляється, це наш земляк – ковельчанин Максим Семенюк. Нині він мешкає у Відні. Хлопець розповідає, що не міг пропустити чемпіонат, адже його організовували  друзі, а ще ностальгія  привела  у рідне місто. Тут він розпочав свою спортивну кар’єру, яку продовжив у Києві, а далі й в Австрії. Зараз  плаванням займається, як любитель, але це допомогло йому здобути бронзову нагороду.
 

 

 

 

 - Хочеться, щоб у Ковелі більше уваги приділяли плаванню. Потрібно мотивувати, створювати конкуренцію. Важливо, щоб діти мали до чого прагнути. Всіх закликаю займатись спортом і бути здоровими, - сказав Максим.

Спортивне свято  не минуло і без прекрасних українських пісень, які звучали у виконанні юних ковельських зірочок. 

 

 

 

 А також усіх учасників пригощали кулішем та рибною юшкою. У цей день  працівники управління культури, молоді та спорту на чолі з його керівником Андрієм Мигулею перекваліфікувалось і допомагали готувати головному куховару Роману.

 

 Голова федерації триатлону міста Ковеля Денис Дубинко запевнив, що такі змагання неодмінно і в наступному році відбудуться у Ковелі. Вони готові знову взятись за їх підготовку і переконані, що і міська влада не лишиться осторонь.

Читайте також: Показали, як будують спортивне ядро на стадіоні у Ковелі.

Telegram Channel