Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На День шахтаря нововолинські гірники будуть з грошима

Важка й небезпечна праця має бути належно поцінована.

Фото з відкритих джерел.

На День шахтаря нововолинські гірники будуть з грошима

Державне підприємство «Волиньвугілля» отримало гроші для погашення заборгованості із зарплати шахтарям.

Надійшли кошти за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі» на погашення заборгованості із зарплати в розмірі 11 537,7 тис.грн. Це дозволить виплати не лише борги за квітень-червень нинішнього  року усім працівникам ДП «Волиньвугілля», а й  поточну заробітну плату в розмірі 2387,0 тис.грн. (липень 32% ) виробничо - технічному персоналу ВП «Шахта «Бужанська».

До слова, великий плюс, що шахтарі отримали зароблене перед своїм професійним святом, яке відзначатимуть в останню неділю серпня. Це хоч трохи підняло їм настрій.   

До слова, великий плюс, що шахтарі отримали зароблене перед своїм професійним святом, яке відзначатимуть в останню неділю серпня. Це хоч трохи підняло їм настрій. Адже в попередні роки вони грошей не бачили мало не до останнього дня, й нерідко доводилося йти на урочистість з порожніми кишенями.  

Нагадаємо, зараз видобувають вугілля лише на одній шахті – «Бужанській». Якщо вдасться «запустити» ще одну лаву й оснастити її всім необхідним, є шанси, що вона системно працюватиме. «Дев’ята», де ще недавно видавали на – гора якісне паливо, перебуває у критичному стані. Окрім того, що її поставили в список на закриття, там через велику заборгованість за електроенергію не можуть утримувати її в нормальному технічному стані – виникла проблема з відкачуванням води.

Роксолана Вишневич

Читайте також: Що буде з волинськими шахтами після карантину.

Telegram Channel