Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку під час негоди на машину впало дерево: хто відповість

Хто відповість за наслідки негоди?

Фото Суспільне. Волинь.

У Луцьку під час негоди на машину впало дерево: хто відповість

Попередньо чоловік звертався у страхову компанію та на гарячу лінію міської ради, аби з'ясувати можливість компенсації коштів за розбиту автівку

Дерево, яке під час сильного вітру зі зливою вранці 17 серпня впало на припаркований автомобіль в районі вулиці Домни Гордіюк, мало гниле коріння, проте візуально помітити це було неможливо.

Про це Суспільному повідомив начальник відділу житлово-комунального господарства міськради Іван Козак.

«Дерево стояло здорове, і ніяких ознак, що воно втратило свою цінність, не було», – зазначив комунальник.

За його словами, у місті 17 серпня впало декілька дерев. Підтоплень під час негоди працівники ЖКГ не виявили, адже напередодні чистили зливові решітки, – додав Іван Козак.

Сума збитків може становити понад 50 тисяч гривень.

Окрім автівки, дерево також пошкодило електролінії вуличного освітлення, каже робітник КП «Луцьксвітло» Микола Калько. Каже: на електропостачання до житлових будівель це не вплинуло.

Комунальники ліквідовували наслідки негоди та підраховували збитки. Сума збитків може становити понад 50 тисяч гривень. Звалене дерево прибрали з проїжджої частини. Власник пошкодженого авто Микола розповів, що ніхто з людей не травмувався. Попередньо чоловік звертався у страхову компанію та на гарячу лінію міської ради, аби з'ясувати можливість компенсації коштів за розбиту автівку.

Як зазначив адвокат Олег Огородник, потрібно довести, що дерево впало через неналежний догляд балансоутримувачем.

«Шквал вітру, який вважається непереборною силою становить від 15 м/с до 25 м/с. Якщо був шквал вітру від 15 і більше, то шансів на компенсацію не буде», – зазначив адвокат.

Читайте також: У центральному парку Луцька засікли чоловіка з 60-метровою риболовецькою сіткою (Фото)

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel