Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Світязі відгуляли фестиваль пончиків: як це було (Фото)

Було смачно!

Фото з фейсбуку.

У Світязі відгуляли фестиваль пончиків: як це було (Фото)

15 серпня у Шацькій громаді, на території центрального пляжу в селі Світязь відбувся унікальний на Волині фестиваль світязького пончика. Це свято відбувається втретє і стало традиційним як для місцевих, так і для гостей Шацького краю

Свято відбувається втретє і стало традиційним як для місцевих, так і для гостей Шацького краю. Розпочали його з традиційної ярмарки, де місцеві господині пропонували пончики всім бажаючим поласувати місцевим делікатесом. Якої начинки тут лишень не було: чорниця, ожина, згущене молоко, мак, сир, вишня… Всіх смаків годі й назвати. Останнім часом популярними є пончики з лохиною, які славляться своїм смаком та цілющими ягодами. А для тих, хто не любить солодке, господині приготували пиріжки з сосисками чи м’ясом.

Особливо креативні господині змайстрували красиві композиції з пончиків. Організатори запросили гостей на гостину до бабусі: встановили фотозону в стилі бабусиної оселі.

Родзинкою вечора став виступ заслуженого артиста естрадного мистецтва України Сергія Скулинця, який запалював публіку, дарував емоції та відчуття свята в душі.

Ну і звичайно, який же фестиваль без пісні? Музичні дарунки звучали від колективів «Молодички» та «Отамани, тріо «Мальви» й «Хвилі Світязя». Радували співом Богдан Лукашук, Марія Слюсарук, Леся Рабчевська, Вікторія Ягодинець, Оксана Цевух, Богдана Корнелюк, Микола Регещук, Надія Слюсарук, Ніна Вирович та Галина Хом’як.

Прибув привітати світязян і Андрій Мигуля, який подарував музичні дарунки у дуеті з Іриною Корнелюк, а також залучив до участі у фестивалі колектив «Колорит».

Співочі композиції переплели розважальними конкурсами для публіки. Тут жінки годували пончиками чоловіків, охочі спритники могли вгадати смак пончика. Усі пончикістки, які зареєструвалися попередньо до участі, взяли участь у розіграші велосипеда. Подарунок отримала Ольга Скрипка з Шацька.

Родзинкою вечора став виступ заслуженого артиста естрадного мистецтва України Сергія Скулинця, який запалював публіку, дарував емоції та відчуття свята в душі.

Особлива подяка за надану локацію пляжу «Nester House», де зібрались місцеві та туристи, аби насолодитись співом, музикою та унікальними крафтовими смаками Світязя.

Читайте також: Як відпочивають цьогоріч на Світязі (Відео)

 

 

 

 

 

Telegram Channel