Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Москві «пакують» в автозаки журналістів, які наважилися протестувати

Що коїться!

Фото РБК.

У Москві «пакують» в автозаки журналістів, які наважилися протестувати

Повідомляють, щонайменше, про сімох затриманих...

Російські журналісти в суботу вийшли до будівлі ФСБ на одиночні пікети на знак протесту проти внесення владою ЗМІ та їх працівників до реєстру так званих «іноземних агентів», багатьох учасників акції затримали.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на російську службу BBC та на РБК.

У Москві біля будівлі ФСБ на Луб'янці пройшла серія одиночних пікетів проти визнання ЗМІ і журналістів іноземними агентами. Російські силовики затримали деяких учасників пікету.

ТАСС пише про мінімум 7 затриманих на Луб'янці журналістів.

Учасники мітингу тримали плакати «Вільна журналістика, а не ось це ось все», «Ми не перестанемо бути журналістами» та інші.

У пікети встали, зокрема, кандидат в депутати Держдуми і колишній член московської ОНК (Громадської спостережної комісії) Марина Литвинович, журналіст «Радіо Свобода» (визнано в Росії іноземним агентом) Антон Сергієнко, ведуча радіостанції «Ехо Москви» Ірина Баблоян, головний редактор студії підкастів «Або, або» Андрій Борзенко, співробітники «Дождя» і «Важливих історій» (напередодні Мін'юст РФ визнав телеканал і юридичну особу «Важливих історій» Istories fonds іноземними агентами).

Серед затриманих також колишня співробітниця РБК журналіст The Bell Юлія Старостіна і авторка подкасту «Норм» Дар'я Черкудінова. Їх повели в автозак.

ТАСС пише про мінімум 7 затриманих на Луб'янці журналістів.

Реклама Google

Читайте також: Погода на неділю, 22 серпня: у вашої парасольки цього дня також вихідний.

Telegram Channel