Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Митрополит Епіфаній подякував п’ятому Президенту Петру Порошенку за зусилля у здобутті Томосу про автокефалію ПЦУ (Фото, відео)

Лідер «Європейської Солідарності» подякував Вселенському Патріарху Варфоломію, Предстоятелю ПЦУ Митрополиту Епіфанію, парафіянам, вірним ПЦУ. 

Фото eurosolidarity.org.

Митрополит Епіфаній подякував п’ятому Президенту Петру Порошенку за зусилля у здобутті Томосу про автокефалію ПЦУ (Фото, відео)

Блаженніший Митрополит Епіфаній під час промови у Святій Софії після спільної з Вселенським Патріархом Варфоломієм Божественної Літургії Епіфаній наголосив, що нинішній візит Вселенського Патріарха увійде в історію як перший візит до незалежної автокефальної церкви України

Предстоятель ПЦУ подякував Вселенському Патріарху за надання Томосу про автокефалію Православної Церкви України, а його екзархам – за підготовку Об’єднавчого Собору. 

«Дякую Петру Олексійовичу Порошенку, який також брав безпосередню участь у підготовці ціє історичної події. Адже завдяки підтримці влади, держави, народу, Верховної Ради ми сподобились справді великого блага – отримання Томосу про автокефалію», – сказав Блаженніший Епіфаній. Ці слова віряни зустріли оплесками. 

Щоб Господь вразумив тих, хто поки що шукає інші шляхи, молячись іноземній державі, а іноді й державі-агресору. Щоб Господь послав нашій боголюбимій країні мир, злагоду, любов і процвітання.

Вселенський Патріарх Варфоломій також привітав п’ятого Президента України.

 

«Тисячі і тисячі людей сьогодні прийшли для того, щоб відзначити візит його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія до нас в Україну. Це третій візит його Всесвятості, але перший візит після того, як була створена об’єднана, соборна Православна церква України після Об’єднавчого собору, який відбувся тут, на цьому святому місті у святій Софії 15 грудня 2018 року. І вже через декілька тижнів, 6 січня в Константинополі Українська Православна Церква  отримала Томас про автокефалію», – нагадав Петро Порошенко. 

«Серце радіє, тому що це не просто величезний внесок в державотворення країни, це  підкреслює наш цивілізаційний вибір. І сьогодні під час нашого молитовного спілкування його Всесвятість це підтвердив. Підтвердив абсолютну законність рішення і звернувся до всіх православних України із закликом про об’єднання», – зазначив Петро Порошенко. 

 

«Наша Церква об’єднує людей. Абсолютна більшість, дві третини українців є прихильниками нашої Церкви», – наголошує п’ятий Президент. 

Читайте також: Віряни Московського патріархату протестували проти візиту Патріарха Варфоломія.

«Щоб Господь вразумив тих, хто поки що шукає інші шляхи, молячись іноземній державі, а іноді й державі-агресору. Щоб Господь послав нашій боголюбимій країні мир, злагоду, любов і процвітання. Ми про це разом з тисячами українців сьогодні молилися», – говорить Порошенко.  

 
Telegram Channel