Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Меркель підтримала продовження транзиту російського газу територією України

Канцлер допустила введення нових санкцій проти РФ.

Фото EPA.

Меркель підтримала продовження транзиту російського газу територією України

Канцлер наголосила, що вже існуюча співпраця України та Німеччини у галузі енергетики буде продовжена

Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель після переговорів з президентом Володимиром Зеленським заявила, що угода про транспортування російського газу через територію України має бути продовжена і газ не можна використовувати у якості зброї.

Про це вона сказала під час спільного брифінгу з Президентом України, передає УП.

Ми чітко сказали, що виступатимемо в рамках ЄС за подальші санкції, якщо підтвердиться підозра, що трубопровід буде використаний як зброя.

За словами Меркель, вона під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним поінформувала його – Німеччина виступає за транзит газу через ГТС України до Європи. Також вона допустила введення нових санкцій.

Читайте також: Путін скаржився Меркель на Україну та просив вплинути на Зеленського (Відео).

 «Я з російським президентом про це говорила, що ми хочемо якнайшвидшого продовження договору, який діє до 2024 року. Ми говоритимемо про це і у Європі, і з компаніями, які з цим пов'язані. Ми єдині з американською стороною в тому, що газ не можна використовувати як зброю.

Реклама Google

Ми почуваємось відповідальними, тому що є великі занепокоєння, які я сприймаю серйозно. Тому ми чітко сказали, що виступатимемо в рамках ЄС за подальші санкції, якщо підтвердиться підозра, що трубопровід буде використаний як зброя», – зазначила канцлер.

Telegram Channel