Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Зеленський обіцяє помилувати десятки засуджених ветеранів

Володимир Зеленський.

Волинь-нова

Зеленський обіцяє помилувати десятки засуджених ветеранів

Президент Володимир Зеленський обіцяє вирішити питання помилування засуджених ветеранів АТО-ООС після висновків відповідної комісії

Про це він заявив на IV Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Україна 30. Захисники», пише УП.

Сьогодні вперше за ці роки ми активно опрацьовуємо питання помилування десятків засуджених ветеранів.

«У 2014 році початок російської агресії показав не лише слабкі місця нашої армії, а й прогалини нашого законодавства. Через них тисячі громадян України, які стали на захист незалежності України, на захист нашого суверенітету, тепер самі потребують захисту в правовому полі. Для допомоги їм мною було утворено Консультативну раду забезпечення прав і свобод захисників України. Сьогодні вперше за ці роки ми активно опрацьовуємо питання помилування десятків засуджених ветеранів. І це питання буде вирішено, як тільки відповідна комісія надасть усі висновки», - заявив він.

Читайте також: Митрополит Епіфаній подякував п’ятому Президенту Петру Порошенку за зусилля у здобутті Томосу про автокефалію ПЦУ (Фото, відео).

Президент також повідомив, що лише цього року статус учасника бойових дій отримало понад 400 добровольців, які брали участь в АТО. Крім того, близько пів тисячі ветеранів війни та членів сімей загиблих отримають у 2021 році грошову компенсацію для придбання власного житла.

Він також нагадав, що парламентом ухвалено закон про військовий поховальний ритуал, а уряд розпочав створення національного військового меморіального кладовища.

Також вперше за 7 років війни орденами за мужність визначено понад 60 загиблих бійців добровольчих формувань.

Реклама Google

Telegram Channel