Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Президент Польщі розповів про російську загрозу для України

Анджей Дуда наголосив, що Крим – це Україна.

Фото УНІАН.

Президент Польщі розповів про російську загрозу для України

Анджей Дуда заявив, що Україна потребує сьогодні надзвичайної міжнародної солідарності

Президент Польщі Анджей Дуда попереджає міжнародну спільноту, аби вона не залишила Україну наодинці з російською загрозою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Дуда заявив під час виступу на установчому саміті «Кримської платформи» з деокупації півострова у Києві.

Він заявив, що поляки розуміють страждання українців, і запевнив, що Україна може розраховувати на підтримку Польщі.

«У нашій країні слово «солідарність» має особливу силу. Україна потребує сьогодні надвичайної міжнародної солідарності», - заявив Дуда.

Він наголосив, Крим – це Україна, і заявив, що він не погоджується з іншими трактуваннями.

Президент Польщі вважає, що саміт «Кримської платформи» засвідчує невизнання протизаконної окупації і анексії Криму Росією.

«Ми розуміємо, що означає, коли нас залишають союзники у момент загрози. Знаємо, як болить байдужість союзників. Самі ми це відчували у 1945 році, коли наші колишні союзники зрадили нас, домовляючись зі Сталіном. Залишили нас у радянській зоні впливу за залізною завісою», - сказав Дуда.

«Сьогоднішня зустріч для нас є нагодою, щоб чітко сказати, що нам не байдуже у питанні Криму. Ніхто з нас не буде байдужим у справі топтання міжнародного права і територіальної цілісності України. Не будемо також байдужими до безправних затримань, депортацій, тортур, нелюдської поведінки, позбавлення (кримчан) майна, дискримінації з огляду на національність, походження і віру», - сказав Дуда.

Він наголосив, Крим – це Україна, і заявив, що він не погоджується з іншими трактуваннями.

Читайте також: Символ миру та свободи: у Луцьку підняли найбільший на Волині прапор (Відео)

Telegram Channel