Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Що таке юридична адреса, і як правильно її вибрати?

В українському законодавстві таке поняття не регламентується.

Фото з відкритих джерел.

Що таке юридична адреса, і як правильно її вибрати?

На початку своєї діяльності підприємець-початківець має багато проблем та запитань

Основна їх частина стосується реєстрації компанії в Єдиному державному реєстрі. У цій статті ми розглянемо важливий аспект реєстрації – вибір юридичної адреси. 

 Що таке «юридична адреса»? 

Насправді в українському законодавстві таке поняття не регламентується. Але у Податковому кодексі зазначене поняття «податкова адреса». Під даним словосполученням слід розуміти адресу, яка вказується при реєстрації в Єдиному державному реєстрі. Відповідно до Цивільного Кодексу України виокремлюють також термін «місцезнаходження». Це адреса, за якою фактично відбувається діяльність (офіс, фабрика, склад). 

Юридична адреса – це місце, яке вказується у всіх документах. За нею державні установи мають можливість листуватись з власниками компанії. За цією ж адресою здійснюються всі перевірки. 

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» обов’язковою інформацією, що вноситься у вже згаданий реєстр, є місцезнаходження, а тобто юридична адреса. 

Яку юридичну адресу обрати? 

Всього є три варіанти, які дозволені на законодавчому рівні: 

  • домашня адреса одного з власників фірми; 

  • адреса орендованого приміщення, в якому знаходиться офіс; 

  • адреса віртуального офісу (юридична адреса з поштовим обслуговуванням).

Найоптимальнішим варіантом з ідеальним співвідношенням безпеки, ціни та якості вважається оренда юридичної адреси або віртуального офісу. Серед переваг слід відзначити:  

  • не потрібно зайвих фінансових витрат на оренду фактичного офісу; 

  • не виникає проблем з розміщенням офісу у житловому помешканні; 

  • існує реальна оптимізація трудових ресурсів.

Як вибрати юридичну адресу? 

Спершу варто звернутись до кваліфікованих спеціалістів. Вони допоможуть розібратись зі всіма бюрократичними нюансами. Перед внесенням адреси в реєстр слід також перевірити реальність адреси і наявність в ній приміщення для зняття в оренду. Обов’язково варто уточнити можливість отримання кореспонденції, яка буде приходити у віртуальний офіс та можливість фактичної оренди під час перевірки державних органів. 

Реклама Google

Юридична компанія Fidem Moris

Знаємо, скільки компаній має бути на одній адресі, щоб у вас через це не виникли проблеми. Вміємо грамотно працювати з документами і кореспонденцією. Маємо великий досвід спілкування з контролюючими органами, знаємо їхні методи роботи і допомагаємо вашому бізнесу працювати комфортно і безпечно.

Джерело: https://fidemmoris.ua/services/yuridicheskie-adresa/.

Telegram Channel