Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ірина Геращенко: Наш Герб - Тризуб, Василю Пелишу вороги відрізали руку, бо там був Тризуб

«Наша мова, наш Герб, наш Гімн – це те, від чого ворога трясе як чорта від ладана».

Фото eurosolidarity.org.

Ірина Геращенко: Наш Герб - Тризуб, Василю Пелишу вороги відрізали руку, бо там був Тризуб

Після двох років ігнорування влада Зеленського все ж таки спромоглася повернули військовий парад на Хрещатик і там йшла техніка, створена у 2014-2019 роках

Про це з трибуни Верховної Ради заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. Вона також закликала парламент не паплюжити український Герб і не підтримувати спроби нівелювання одного з головних символів Української держави.

Це 20-ти річний Василь Пелиш. Йому російські окупанти відтяли руку за те, що на ній було викарбовано наш Герб – наш тризуб.

«Основа нашої державності – це армія, мова і віра. І це чудово, що після 2 років кривлянь, що військовий парад – це начебто марнотратство, повернули військовий парад, і Хрещатиком крокувала нова українська техніка, створена в 2014-2019 роках», – зазначила Геращенко.

 

 «День Незалежності – це день єдності. І ганьба, що сьогодні намагаються розколоти суспільство і парламент. Наша мова, наш Герб, наш Гімн – це те, від чого ворога трясе як чорта від ладана. Це 20-ти річний Василь Пелиш. Йому російські окупанти відтяли руку за те, що на ній було викарбовано наш Герб – наш тризуб. Тризуб у наших військових не тільки на руці, він в серці. І ми сьогодні не маємо права зрадити українську армію. І якщо сьогодні депутати першого скликання, які голосували за незалежність, говорять нам, що цей політичний вінегрет, який ви внесли до сесійної зали – це ганьба, давайте їх почуємо», – закликала Ірина Геращенко.

 Читайте також: Закликаю всіх пам’ятати, якою ціною нам дісталась Незалежність, – Петро Порошенко разом із ветеранами вшанував пам’ять українських воїнів (Фото)​.

«Давайте не дамо Зеленському повторити цю ж помилку, коли їх не запросили ні на парад, ні до Маріїнського палацу. Давайте не проголосуємо за те, до чого сьогодні закликають нас наші колеги з першого скликання», – наголошує співголова фракції «Європейська Солідарність».

«Наш Герб – це тризуб. Він лаконічний, він історичний, він політично правильний, один із символів держави», –  резюмувала Ірина Геращенко.

Реклама Google

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel