Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українські спортсмени здобули перші медалі на Паралімпіаді-2020 у Токіо

Антон Коль.

Фото: Getty Images.

Українські спортсмени здобули перші медалі на Паралімпіаді-2020 у Токіо

У наших земляків уже три медалі

38-річна українка змагається на шаблі у фехтуванні на візках, у класифікації А. На Паралімпіаді-2020 Бреус почала виступи з поразки у першому матчі кваліфікаційного раунду, але виграла наступні три та пройшла до плей-оф, де отримала шостий номер посіву, повідомляє 5 канал.

Антон Коль приніс Україні другу медаль на Паралімпіаді-2020 у Токіо. Український плавець здобув «срібло» на дистанції 100 метрів на спині у класі S1. 

У 1/8 фіналу українка впевнено розгромила представницю ПКР – 15:7, тоді вибила третю сіяну (фехтувальницю з Китаю) – 15:11. Однак у півфіналі не змогла втримати перевагу над Ніно Тібілашвілі з Грузії - 12:15, відповідно отримала місце у матчі за бронзу.

Євгенія Бреус.
Євгенія Бреус.

 Суперницею українки була Єва Андреа Гаймасі з Угорщини – фехтувальниця, що вигравала медалі Паралімпіади у рапірі, але в Токіо-2020 виступає одразу в двох класах.

Євгенія Бреус змогла повести в рахунку з початку матчу і зрештою перемогла 15:10, завоювавши бронзу.

Антон Коль приніс Україні другу медаль на Паралімпіаді-2020 у Токіо. Український плавець здобув «срібло» на дистанції 100 метрів на спині у класі S1. Українець поступився лише представнику Ізраїлю Іяду Шалабі.

Також, ще одне «срібло» здобув  фехтувальник  Артем Манько. У  фіналі змагань з фехтування на візках серед шаблістів (клас А)   його суперником був китаєць Лі Хао, який виграв із рахунком 15:12.

Читайте також: Еліна Світоліна пробилася до другого кола Chicago Women's Open.

Telegram Channel