Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь і Рівненщина  - демографічно найбільш благополучні області

У всіх українських регіонах смертність є вищою за народжуваність.

Фото Главком.

Волинь і Рівненщина - демографічно найбільш благополучні області

У Волинській області народжується більше дітей, ніж у значно чисельнішій Запорізькій області. А на Рівненщині на світ з’являється стільки діток, як на Чернігівщині та Сумщині разом взятих

На Волині у січні-черві 2021 року народилось 4779 дітей, померло 7575 людей. Таким чином природній приріст є від’ємним і становить мінус 2796 осіб. Тобто, область втрачає населення через перевищення смертності над народжуваністю.

Меншою різниця між новонародженими та померлими,  ніж на Волині, є лише у Рівненській області  - «мінус» 2763 людини.

Водночас цей процес на Волині відбувається значно повільнішими темпами, ніж у більшості інших регіонів. Так, різниця між новонародженими і померлими у Дніпропетровській області за цей період становить «мінус» 21594 людини, у Запорізькій – «мінус» 11558 людей. Меншою різниця між новонародженими та померлими,  ніж на Волині, є лише у Рівненській області  - «мінус» 2763 людини.

При цьому у півтори рази більшій  за чисельністю населення, ніж Волинь, Запорізькій області у січні-червні 2021 року народилось менше дітей, ніж в нашому краї, – 4705.

Серед областей, які найбільш стрімко  втрачають населення, є Чернігівська та Сумська – понад 16 тисяч людей за пів року на двох. При цьому у цих регіонах за цей період народилось менше дітей, ніж в одній Рівненській області – 5267 новонароджених на дві області проти 5621 новонароджених на Рівненщині.

Читайте також: Порошенко очолив рейтинг політиків, які зробили найбільше для України.

Тим часом 11% усіх новонароджених України припадає на Київ – 14420 дітей на січень-червень.  На другому місці – Дніпропетровська область – 9617 новонароджених, на третьому – Львівщина – 9331.

Найменше дітей народилось на підконтрольній Україні території Луганської області – 1676 діток.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel