Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Порошенко очолив рейтинг політиків, які зробили найбільше для України

Громадяни оцінили їхній внесок у ствердженні нашої країни.

Фотоколаж із сайту politics.comments.ua.

Порошенко очолив рейтинг політиків, які зробили найбільше для України

Видатними державниками українці також вважають Леоніда Кучму та В’ячеслава Чорновола (всі на фото)

П’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності» очолив рейтинг політиків, які зробили найбільше для зміцнення державності та суверенітету нашої країни від часу проголошення незалежності в 1991 році.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 29 липня по 4 серпня 2021 року. Респондентів попросили назвати політика чи політиків, які, на їхню думку, зробили найбільше для України. Запитання було відкритим, без варіантів відповіді (тобто, респонденти повинні були самостійно назвати їхні прізвища).

Відтак, 10,2% опитаних заявили, що вклад п’ятого Президента Петра Порошенка найбільший для зміцнення державності та суверенітету України.

Чинний Президент нашої країни Володимир Зеленський зайняв п’яту позицію рейтингу (його прізвище назвали 5,6% опитаних).

Далі в рейтингу йде другий президент України Леонід Кучма (йому віддали перевагу 10% респондентів).

На третій позиції — очільник Народного руху України В’ячеслав Чорновіл (8,5%), а на четвертій — перший президент України Леонід Кравчук (6,1%).

Чинний глава нашої країни Володимир Зеленський зайняв п’яту позицію рейтингу (його прізвище назвали 5,6% опитаних).

На шостій позиції — третій президент України Віктор Ющенко (5,4%), а на сьомій — лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко (4,6%).

Президент–втікач Віктор Янукович отримав 2,2% згадок респондентів (восьма позиція). Замикають «десятку» Левко Лук’яненко — 1,2% та Микола Азаров — 1,1.

Не змогли визначитися з відповіддю 24,8% громадян.

Опитано 2019 осіб віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

До речі

Петро Порошенко був першим главою держави, який послуговувався англійською на високому рівні. Він спокійно давав інтерв’ю закордонним журналістам цією мовою (знає також польську, румунську та болгарську, хоч і не відомо, на якому рівні).

Трохи розмовляє англійською і Володимир Зеленський. Він не може послуговуватись нею на високому переговорному рівні, проте у неформальній обстановці намагається її використовувати.

Інші президенти України публічно англійською мовою не говорили і навіть невідомо, чи вивчали її.

Цитата

Петро ПОРОШЕНКО:

«Мене запитали: які головні досягнення України за 30 років незалежності? Моя відповідь: європейська перспектива. Як би нам не перешкоджали в Росії чи всередині країни, ми рухаємося до європейської родини народів. Україна повинна там бути.

Закріплення у Конституції шляху до ЄС та НАТО — гарантія нашої незалежності, одна з ключових перемог. Це сповнює нас гордістю за Україну та впевненістю, що ми здатні перемагати!»

Петро МАКАРУК

Читайте також: Адвокат Ілля Новіков: нападнику на Порошенка гарантували безкарність.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel