Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Із чим смакуватимуть яблука: назвали цікаві приправи

Смачного!

Фото із сайту gurman.co.ua.

Із чим смакуватимуть яблука: назвали цікаві приправи

Зі святом Спаса саме розпочався сезон цих соковитих фруктів. Зазвичай їх вважають інгредієнтом десертів: пирогів, шарлотки, штруделя, пюре, желе… Однак яблука чудово підходять і для приготування других страв, наприклад запеченої свинини, а також салатів та закусок. З якими ж травами та спеціями їх можна комбінувати?

Кориця. Це найпопулярніше поєднання. Ця спеція надає яблукам відтінку пікантності. Нею можна ароматизувати такі страви, як яблучне пюре, вареники, пиріг, штрудель, іншу солодку випічку.

Гвоздика. Її використовують для виготовлення глінтвейну з яблуками. В невеликій кількості гвоздику можна застосовувати для ароматизації інших солодких страв із цими фруктами. Особливого смаку й аромату вона надасть запеченим яблукам.

Яблука дають додатковий аромат при запіканні баранини та свинини, солодкість яблук приємно контрастує з розмарином.

Мускатний горіх. Хоч його частіше додають у вершкові продукти (заварний крем, морозиво), він також згодиться для рецептів солодких страв із яблук. Наприклад, до печива з яблучною начинкою.

М’ята. Завдяки своєму специфічному злегка солодкуватому смаку ця трава «дружить» із яблуками у стравах, до яких входять також інші фрукти: солодких салатах, компотах. Прохолода м’яти компенсує цукор, що міститься у фруктах.

Шавлія. Пікантні страви, приміром куряча ковбаса, виграють від додавання шавлії — середземноморської трави із трохи гіркуватим смаком.

Аніс. Його солодкий аромат пасує до тушкованих яблук або яблучних соусів. Можна використовувати аніс і в яблучній випічці, але кулінари радять бути при цьому дуже обережними, щоб не приглушити інші смаки.

Розмарин. Його подрібнене листя надзвичайно вдало поєднується із м’ясними стравами. Яблука дають додатковий аромат при запіканні баранини та свинини, солодкість яблук приємно контрастує з розмарином.

Читайте також: Яке ж воно незвичайне, це ...звичайне яблуко! Суперові рецепти для господинь.

Telegram Channel