Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Букет квітів Патріарху від юної волинянки: дівчинка одужала після його молитви!

13-­літня українка отримала благословення від Його Всесвятості Варфоломія І.

Фото з фейсбук­сторінки Віктора МАРТИНЕНКА.

Букет квітів Патріарху від юної волинянки: дівчинка одужала після його молитви!

Два роки тому Марта Мартиненко з Нововолинська була на межі життя і смерті. Глава Православної церкви дізнався про неї й молився. І сталося диво

Віктор МАРТИНЕНКО.

Одного разу, коли Вселенський Патріарх Варфоломій йшов на службу у свій патріарший собор на Фанарі, до нього підійшов священник, екзарх в Україні, і попросив про молитву і благословення для дівчинки з Волині.

Він розповів, що дитина перебуває у важкому стані — на межі життя і смерті. А її батько, під дверима реанімації, захлинаючись сльозами, дзвонить і настирливо просить: підійди, підійди, попроси, хай Патріарх помолиться і благословить її!

«Ви і вдячність Вам будуть завжди у моєму серці»

Варфоломій уважно вислухав. «Як, як її звати, Марта?» — знову перепитав ім’я. Благословив. І пішов молитися.

Під час тієї служби у хвилини того благословення відбулося те, чого сама Марта і її батьки ніколи не забудуть. Бог її лишив на цьому світі. Вона одужала.

Минуло два роки. Та дівчинка з реанімації, про яку молився Варфоломій, приїхала у Київ, щоб подякувати йому особисто. І байдуже, що зламала того літа ногу, — й на милицях здолала сходи Андріївської церкви.

Хвилюючись, вона подарувала Патріарху букет білих квітів. «Ви і вдячність Вам будуть завжди у моєму серці», — хвилюючись, сказала дівчинка сивочолому главі православної церкви, який обійняв, поцілував і благословив її… На життя…

 

 

СЕРПЕНЬ СУМУЄ ЗА ЛІТОМ ДОЩАМИ Й ТУМАНОМ

У лісах Волині з’явилися гігантські гриби ­парасольки. Зазвичай діаметр шапок у серпні — ​5–15 см. А днями наш колега Сергій Хомінський захоплювався їхніми аж надто крислатими капелюхами, ​діаметр яких сягає 20–25, а подекуди й 30 см. Досвідчені народні погодознавці стверджують: цей факт вказує на наближення дощової осені

А за прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометцентру Василя Климюка, 27 серпня — ​хмарно з проясненнями, короткочасний дощ, вдень місцями гроза. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно­західний, 7–12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — ​8–13 градусів тепла, вдень — ​16–21. За багаторічними спостереженнями, цього дня найтепліше було у 1951 році — ​плюс 32, найхолодніше — ​1973­го, плюс 3 градуси.

28­-го — ​хмарно з проясненнями, вночі короткочасний, а вдень невеликий дощ. Вітер південно­західний, 7–12 метрів за секунду. Нічна температура повітря — ​8–13 градусів тепла, денна — ​16–21. 

29-­го — ​хмарно з проясненнями, невеликий дощ. Вітер південно­західний, 7–12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — ​7–12 градусів тепла, вдень — ​16–21. 

У Рівному 27 серпня хмарно з проясненнями, дощ. Температура повітря від 11 до 20 градусів тепла. 28-­го –хмарно з проясненнями, дощ, місцями сильний. На  термометрі буде від 13 до 19 градусів вище нуля. 29­го — ​хмарно, дощ, грози. Температура повітря — ​14–18 градусів тепла.

Читайте також: Ким бачить себе у 2031 році Петро Порошенко​.

 

У ЛУЦЬКОМУ ЗООПАРКУ З'ЯВИЛОСЯ ДВОЄ МАЛЕНЬКИХ ЛЕВЕНЯТ

У звіринці формуватимуть новий котячий прайд: як тільки Ларс і Леда адаптуються, їх познайомлять зі старшими левицями.
У звіринці формуватимуть новий котячий прайд: як тільки Ларс і Леда адаптуються, їх познайомлять зі старшими левицями. / IrynaKabanova

Братику і сестричці по шість місяців. Чотирилапих назвали Ларс і Леда

Олена МИТРОФАНОВА.

Тварин привезли з Миколаєва. Звідти, до слова, був і лев Нік, якого доставили до обласного центру Волині у 2004 році ще чотиримісячним малям. Він мешкав у Луцькому звіринці до березня 2021–го, доживши до глибокої старості.

Із появою нових малюків тут формуватимуть нову лев’ячу сім’ю.

«Наразі маємо безліч приємних клопотів із цього приводу. По–перше, вже звели разом 16–річну Дашу (поважний вік для цього виду тварин) та Лану (її Луцькому зоопарку подарували влітку минулоріч). Киці уже потоваришували. За ними можна спостерігати під час вигулу на літньому майданчику вольєра. Натомість шестимісячні новоприбулі Ларс і Леда — на карантині (тому побачити їх вживу відвідувачам зоопарку наразі нереально). Нині вони адаптуються, вивчають нову територію. Згодом малят познайомлять зі старшими левицями, будуть зводити і вчити співіснувати», — розповіла директорка звіринця Людмила Денисенко. На це, найімовірніше, піде від двох до шести місяців.

 

У ШАЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДГУЛЯЛИ ФЕСТИВАЛЬ ПОНЧИКІВ

На території центрального пляжу села Світязь це свято відбувається втретє і стало традиційним як для місцевих, так і для гостей Шацького краю

Ірина ПАСІЧНИК.

Фестиваль пончиків розпочали з традиційного ярмарку, де тутешні господині пропонували смажені делікатеси всім охочим ними поласувати. Якої начинки лишень не було: чорниця, ожина, згущене молоко, мак, сир, вишня… Всі смаки годі й перелічити. Останнім часом популярними є пампухи з цілющими ягодами лохини. А для тих, хто не любить солодкого, господині приготували пиріжки з сосисками чи м’ясом.

Особливо креативні змайстрували красиві композиції з пончиків. Охочі робили світлини у фотозоні в стилі бабусиної оселі, а організатори розважали гостей веселими конкурсами: жінки годували пончиками чоловіків, спритники відгадували смак випічки. Під час фестивалю музичні дарунки звучали від народних колективів та відомих артистів.

27 серпня

Сонце (схід — 6.25, захід — 20.15, тривалість дня — 13.50).

Місяць в Овні, Тельці. 19/20 день Місяця.

Іменинники: Аркадій, Феодосій, Михей, Семен.

28 серпня

Сонце (схід — 6.27, захід — 20.12, тривалість дня — 13.45).

Місяць у Тельці. 20/21 день Місяця.

Іменинники: Марія, Софія.

29 серпня

Сонце (схід — 6.28, захід — 20.10, тривалість дня — 13.42).

Місяць у Тельці, Близнюках. 21/22 день Місяця.

Іменинники: Демид, Яків, Лаврентій, Борис.

30 серпня

Сонце (схід — 6.30, захід — 20.08, тривалість дня — 13.38).

Місяць у Близнюках. 22/23 день Місяця.

Іменинники: Уляна, Мирон, Павло, Пилип.

31 серпня

Сонце (схід — 6.31, захід — 20.06, тривалість дня — 13.35).

Місяць у Близнюках. 23/24 день Місяця.

Іменинники: Макар, Георгій, Денис, Іван, Уляна.

1 вересня

Сонце (схід — 6.33, захід — 20.04, тривалість дня — 13.31).

Місяць у Близнюках, Раку. 24/25 день Місяця.

Іменинники: Андрій, Тимофій, Геннадій.

2 вересня

Сонце (схід — 6.34, захід — 20.01, тривалість дня — 13.27).

Місяць у Раку. 25 день Місяця.

Іменинники: Серафим, Север’ян, Віктор, Максим, Світлана.

 

Магнітні бурі у вересні

Експерти прогнозують два потужні сонячні збурення на початку осені

Очікується, що перша магнітна буря буде 6 вересня, а друга – 26.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel