Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Адвокат Ілля Новіков: нападнику на Порошенка гарантували безкарність

Коїться відвертий бандитизм...

Фото eurosolidarity.org

Адвокат Ілля Новіков: нападнику на Порошенка гарантували безкарність

Тож команда п’ятого Президента змушена йти до суду

Бездіяльність поліції у справі про напад на п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка оскаржують у суді. Про це біля Печерського суду журналістам повідомили адвокати Порошенка Ігор Головань та Ілля Новіков. Адвокати наголосили, що виконавця злочину прикривають, а сам злочин намагаються кваліфікувати як хуліганство, повідомляє eurosolidarity.org.

«Це ганебний напад на п’ятого Президента Петра Порошенка, який відбувся на свято Дня Незалежності. Замовник цього злочину має великі можливості, щоб примусити Національну поліцію не реєструвати заяву про злочин, ігнорувати заяви громадян і народних депутатів. І примушує Нацполіцію  замість передбаченого законом складу злочину, а саме 346 статті ККУ, що передбачає відповідальність за напад на політичного діяча, на лідера опозиції, зробити з цього випадку звичайне хуліганство. Саме тому ми змушені оскаржувати  бездіяльність Національної поліції, яка не зареєструвала впродовж доби, як це передбачено законом, заяву про злочин саме за 346 статтею ККУ», – говорить Ігор Головань.

Це ганебний напад на п’ятого Президента Петра Порошенка, який відбувся на свято Дня Незалежності. Замовник цього злочину має великі можливості, щоб примусити Національну поліцію не реєструвати заяву про злочин, ігнорувати заяви громадян і народних депутатів.

«Очевидно, що нападнику була дана гарантія, що він буде недоторканий. Коли ми бачимо, що поліція відмовляється, всупереч закону, реєструвати кримінальне провадження, ми вважаємо, що це відпрацювання цієї гарантії. Це сигнал кожному наступному «тітушці», який зважатиме – чи погоджуватися на таку пропозицію, чи ні, що такого роду гарантії в принципі працюють», – пояснює Ілля Новіков.

«Тому пріоритетом має стати те, щоб зламати цю гарантію. І першим кроком є зафіксувати і зробити прозорою цю ситуацію. Скарга на бездіяльність поліції має саме цю мету – зафіксувати, чому дії поліції суперечать закону і чому вони не можуть в кінцевому результаті бути на користь такого роду людям, як цей нападник», – пояснює Новіков.

«Ми побоюємося, що ця людина може просто зникнути. Тому ми вважаємо, що реєстрація кримінального провадження відповідно до закону за правильною статтею забезпечить можливість не тільки належного розслідування, встановлення організаторів. Але й врятувати цю людину, яку втягнули у цей злочин», – застерігає адвокат Головань.

Депутат Київради Віктор Кононенко нагадав, що 24 серпня подав заяву про злочин, однак правоохоронці її ігнорують.  

«Я подавав заяву як учасник Маршу Патріотів, який був свідком нападу на п’ятого Президента України. Подавав повідомлення про злочин, передбачений статтями 112, 344, 346 Кримінального кодексу України, що було правоохоронним органами проігноровано. Ми хочемо об’єктивного розслідування. Ми не ставимо собі за мету посадити цього нападника. Людину просто підставили замовники, підставила діюча влада», – переконаний Кононенко.

Народний депутат Максим Саврасов теж є заявником у справі. «Обурення викликає місце та час події. Коли під час Маршу ветеранів, під час хвилини пам’яті на Алеї Небесної Сотні здійснюється напад – такі випадки не можна залишати. І мені також обурює, що мою заяву не розглядають. Тому ми будемо оскаржувати і юридично доведемо справу до кінця», – резюмує народний депутат.

Читайте також: Влада покриває напад на Порошенка, «тітушку» відпустили з поліції навіть без повідомлення підозри – адвокат.

Telegram Channel