Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
В Україні прогнозують подорожчання цибулі

Цибуля після Нового року буде дорогою.

Фото аgrotimes.ua.

В Україні прогнозують подорожчання цибулі

Здорожчання очікується після Нового року

Цибуля після Нового року буде дорогою, через велику кількість опадів на початку літа на півдні України – основному регіоні вирощування цибулі.

Про це в коментарі AgroTimes розповів Андрій Марущак, комерційний директор компанії «Ван Дайк Технікс», яка встановлює обладнання для зберігання в овочесховища.

Цей рік покаже професійність і непрофесійність обладнання та підходів до проектування сховищ

«Цей рік покаже професійність і непрофесійність обладнання та підходів до проектування сховищ, різницю між професіоналами й аматорами, –  зауважив він. – Коли врожай ідеальний, він зберігається добре за найпростіших умов. А от коли якість картоплі (так само цибулі чи інших овочів) кульгає, то в плані збереження якості під час зберігання допомагає обладнання. У непрофесійних сховищах зібрана картопля за 2-3 дні починає «текти». Особливість сезону на півдні  – велика кількість опадів і, відповідно, хвороб. По картоплі зараз сказати складно, а от цибуля після Нового року буде дорогою, хто зможе іі якісно зберегти – буде у виграші».

Нагадаємо, цибулю, яку буде реалізовано протягом 2–4 місяців після збирання, можна зберігати у сховищах, які не мають холодильного обладнання за умови правильної технології вирощування та зберігання.

Джерело: Аgrotimes.ua.
Telegram Channel