Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Поява ведмедя на Волині – безпрецедентний випадок»

Спрогнозувати напрям руху самця зараз важко, бо дощ прибив сліди.

Фото із сайту korusno-znatu.in.ua.

«Поява ведмедя на Волині – безпрецедентний випадок»

Мисливці та лісівники закликають жителів навколишніх сіл не йти у ліс по гриби

За 8 кілометрів від села Згорани Ковельського району (колишній Любомльський) виявили сліди, схожі на ведмедячі. Інформацію про це Суспільному підтвердила речниця лісомисливського господарства області Світлана Думська.

Сліди виявили зранку 27 серпня. Місцевих жителів просять тимчасово утриматися від походів до лісу.

Зараз тварину шукають мисливці та лісівники. «Судячи з розмірів сліду, тварина має бути чималих розмірів. Єгерські служби шукають інші сліди, щоб спрогнозувати маршрут тварини», – каже Світлана Думська.

Реклама Google

Першим сліди помітив один із місцевих мисливців. За коментарем Суспільне звернулося до керівника Любомльського товариства мисливців та рибалок Олександра Мікульського. З його слів, пошуки тварини ускладнює дощ, який пройшов цієї ночі.

«Ми припускаємо, що це самець досить великих розмірів. Знаю від інших мисливців, що десь місяць тому, з боку Польщі помітили ведмедицю з двома малюками. Схоже, що самець йде за самкою та потомством», – розповів Олександр Мікульський. Додає: спрогнозувати напрям руху самця зараз важко, бо дощ прибив сліди.

Десь місяць тому, з боку Польщі помітили ведмедицю з двома малюками. Схоже, що самець йде за самкою та потомством.

Зі слів керівника спілки, поява ведмедя на Волині – безпрецедентний випадок. «Я 20 років займаюся мисливством, такого ще не було», – каже чоловік. Звідки прийшла тварина – поки невідомо.

Наразі мисливці закликають жителів навколишніх сіл не йти у ліс по гриби, а почекати інформації від лісівників, які мають визначити напрямок руху тварини та її наміри.

Лариса ЛІТВИЦЬКА, suspilne.media.

Читайте також у нас: «На Рівненщині спіймали «чупакабру» (Фото 18+)».

Telegram Channel