Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Жереб - гірше не придумаєш: як динамівці зупинятимуть Баварію, Барселону і Бенфіку

Головне - вірити в перемогу.

Фото: ФК "Динамо Київ".

Жереб - гірше не придумаєш: як динамівці зупинятимуть Баварію, Барселону і Бенфіку

Підопічним Мірчі Луческу чи не найбільше не пощастило із жеребом групи в Лізи чемпіонів. Кияни другий рік поспіль зустрінуться з Барселоною, але у суперниках додалися Баварія і Бенфіка

Представники Динамо після результату жеребкування намагалися бути спокійними і впевненими. Ніби група «робоча», досвіду у нас є та й взагалі ми хотіли таких суперників. Про це повідомляє 24 Спорт.

Мирон Маркевич: «Якщо відверто, то жереб – гірше не придумаєш. Для Динамо буде удачею, якщо кияни продовжать виступати в Лізі Європи».

«Особисто я і хотів, аби нам попалася сильна група, хотілося зіграти з топ-клубами. Так і вийшло, тому я задоволений групою, адже нам дістались такі суперники, яких я і хотів», – розповів офіційному сайту Динамо оборонець Ілля Забарний.

Спокійний і впевнений вигляд робить і найвище керівництво чемпіона України: «Такі групи прийнято називати «групами смерті», але в цьому випадку я не став би оперувати цим поняттям. Київське Динамо має всі можливості, аби гідно протистояти будь-якому супернику, показувати хороший рівень футболу, не забуваючи при цьому про результат», – це вже клубна пресслужба цитує слова президента Ігоря Суркіса.

Та найбільш тверезу оцінку шансам українських команд у Лізі чемпіонів дав Мирон Маркевич: «Якщо відверто, то жереб – гірше не придумаєш. Для Динамо буде удачею, якщо кияни продовжать виступати в Лізі Європи. Та все-таки, треба бути реалістами: Баварія і Барселона сильніші».

А тепер спробуємо розібратися, з чим Динамо йде в Лігу чемпіонів і які зміни очікувати в їхній грі.

Динамо доведеться відмовитися від фірмового стилю з контролем м'яча

В УПЛ проти підопічних Мірчі Луческу зазвичай мало команд практикують високий пресинг. Суперники киян воліють віддати м'яч та ініціативу «синьо-білим» і зустрічати максимум у середньому або й низькому захисному блоці (тобто гравці в обороні розташовуються максимально близько до власного штрафного майданчика). Відповідно Динамо більшість часу грає з м'ячем. Так, в середньому володіння киян у 5 стартових поєдинках чемпіонату України – 58,4%.

Повторити такий показник у матчах Ліги чемпіонів Динамо буде дуже складно. Адже усі суперники сповідують контроль м'яча. У Баварії та Барселони володіння - це одна з головних рис стилю гри команди. На старті сезону в мюнхенців цей показник становить 61%, у каталонців - 64,5%.

Головний конкурент Динамо у боротьбі за (будемо реалістами) третю сходинку Бенфіка теж переважає киян у цьому компоненті. Нові партнери Романа Яремчука у перших матчах сезону видають у середньому 62,3% володіння м'ячем.

Відтак однозначно можна сказати, що у поєдинках із фаворитами квартету Е Баварією і Барселоною Динамо доведеться кардинально змінити свою гру. Через клас гравців суперників кияни змушені будуть переорієнтуватися на контратаки. І успіх у поєдинку буде залежати від міцності оборони. І обидва ці компоненти киянам складно прокачати в УПЛ. Додамо, що і лінія захисту синьо-білих молода - всього 24,75 року в середньому.

Нав'язати свою гру в Динамо найбільше шансів у протистоянні з Бенфікою. Однак «орли» не відступали від свого стилю у цьогорічних матчах кваліфікації. Виняток – друга зустріч із ПСВ, коли португальці вже через пів години від стартового свистка залишилися у меншості.

Читайте також: «Динамо» зіграє з «Баварією», «Барселоною» та «Бенфікою», а «Шахтар» – з «Інтером», «Реалом» і «Шерифом».

Як покаже себе ключовий гравець Буяльський

Хавбек Динамо, який повернувся у збірну України, відіграє головну роль у побудові та й навіть завершенні атак команди Динамо. Хоча кияни і підписали цього літа когорту нападників (Шкурін, Кулач, Рамірес), та головним персонажем на вістрі залишається Віталій Буяльський.

Новачки ж програють конкуренцію в атаці... увага! опорнику Денису Гармашу. Саме на останнього робить ставку Мірча Луческу в лінії атаки. Та все ж найбільший вплив робить Буяльський. На рахунку Віталія третина голів Динамо у стартових матчах сезону. А сам Буяльський із 4 забитими м'ячами – один із найкращих бомбардирів УПЛ.

Якщо ж перенести такий стиль гри й те, що різницю робить один гравець, то киянам буде дуже складно розраховувати на позитивний результат. До того ж Динамо доведеться грати фактично без форварда. Топ-командам не складе труднощів закрити всього одного гравця.

Замість висновку

Повернемося на початок, зокрема, до слів Мирона Маркевича. І так, Динамо буде великим успіхом не без долі везіння пробитися у єврокубкову весну. Це підтверджують і фахівці зі статистики й відповідно на її основі передбачення зі Sporting Life Football & Infogol.

Прогноз надзвичайно невтішний для киян: всього 5% шансів на вихід у плей-оф Ліги чемпіонів. А у більш реалістичній боротьбі з Бенфікою за Лігу Європи 2 у Динамо також достатньо мізерна ймовірність перемогти.

Перші відповіді на наші запитання щодо протистояння Динамо з Бенфікою отримаємо вже у першому турі в Києві. Далі будуть по два матчі з Баварією і Барселоною. Крапку ж у боротьбі на груповому етапі підопічні Мірчі Луческу поставлять у Португалії в поєдинку проти Бенфіки.

Telegram Channel