Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Шоу «Досягнення попередників»: військовий парад продемонстрував здобутки Порошенка й Турчинова - журналіст

Санітарний автомобіль «Богдан-2251», у закупівлі якого натепер обвинувачують ексзаступника міністра оборони Ігоря Павловського.

Фото Цензор.НЕТ.

Шоу «Досягнення попередників»: військовий парад продемонстрував здобутки Порошенка й Турчинова - журналіст

Під час військового параду на 30-річчя Незалежності України було продемонстровано вражальне шоу. Проте жодна одиниця техніки й озброєння, яку побачили на Хрещатику 24 серпня, не була отримана чи розроблена за президентства Володимира Зеленського. Усе це багатство з’явилося за каденції Петра Порошенка у 2014–2019 роках

Про це йдеться в матеріалах видання «Військовий кур’єр України», пише 5 канал.

Згідно з джерелом, реактивна система залпового вогню «Вільха», мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК», БТР-4К, ПТРК «Стругна-П», ПТРК Javelin, оперативно-тактичний ракетний комплекс «Сапсан», РЛС П-18 «Малахіт» або зовсім не належать до досягнень чинної влади, або фінансуються лише під тиском суспільства.

Міністр оборони Таран, утримуючись з останніх сил за свою посаду, намагався створити для Зеленського та суспільства справжні «потьомкінські дєрєвні».

Видання показало повний перелік:

  • мобільний мінометний комплекс «Барс 8 ММК» – не експлуатується через численні дефекти, які були виявлені ще в кінці 2019 року. За два роки жодних робіт щодо усунення дефектів не проведено;
  • броньований автомобіль «Новатор» з ПТРК «Стугна-П» – фактично є масогабаритним макетом, а не зброєю. Не дивлячись на те, що проєкт не новий, за два роки Міністерство оборони на Генштаб не спромоглися підписати дозвіл на початок дослідно-конструкторських робіт. На озброєнні ці зразки не стоять і не можуть стояти.
  • 152-міліметрова гармата «Гіацинт-Б» – зразок модернізованої радянської гармати. Проблема тільки в одному – для неї нема снарядів, які намагаються закупати за кордоном, при тому що за два з половиною роки МО робить все для того, щоб зірвати вітчизняне виробництво снарядів цих калібрів, переважно розтягуючи строки держвипробувань.
  • РСЗВ «Вільха» – розробка часів Порошенка й Турчинова в рамках програми «Ракетний щит». Випробування модернізованої установки «Вільха-М» штучно затягуються МО з незрозумілих мотивів.
  • Як повідомляє видання, тягач «Татра» був чи не єдиним новим зразком техніки. На ньому розмістили ракетний комплекс «Нептун».
  • За словами джерела, «Закупівля шасі «Татра» – єдине суттєве «покращення» комплексу «Нептун», яке ми побачили за останні два роки. При тому, що саме шасі не має суттєвих переваг над вітчизняними шасі КРАЗ, під які проєктувався цей комплекс», – зазначено в публікації.
  • За повідомленням видання, повз урядову трибуну пройшов санітарний автомобіль «Богдан-2251», у закупівлі якого натепер обвинувачують ексзаступника міністра оборони Ігоря Павловського. Крім того, на військово-морському параді в Одесі були бойові катери «Гюрза-М» проєкту «Кентавр» від заводу «Кузня на Рибальському».
  • На думку видання, міністр Андрій Таран – символ регресу обороноздатності протягом останніх двох років.
  • У виданні переконані, якщо проаналізувати загалом присутні на параді зразки техніки, можна рішуче зробити висновок – міністр оборони Таран, утримуючись з останніх сил за свою посаду, намагався створити для Зеленського та суспільства справжні «потьомкінські дєрєвні».

Читайте також: Скандал на Луганщині: як «Слуги» чужими руками посадили «Львівський гай»​.

 

Telegram Channel