Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Скандал на Луганщині: як «Слуги» чужими руками посадили «Львівський гай»

У команді Зеленського вміють приписати собі чужі заслуги.

Фото 5 канал.

Скандал на Луганщині: як «Слуги» чужими руками посадили «Львівський гай»

Луганська організація партії «Слуга народу» осоромилась через публікацію про висадження «Львівського гаю» у Станиці Луганській

Проєкт «Львівський гай» ще торік ініціював тодішній голова, а зараз депутат Львівської облради від «Європейської Солідарності», волонтер Олександр Ганущин. Після нищівних пожеж на Луганщині восени 2020-го вже висадили 10 тисяч дерев, інформує «5 канал».

Цього року з нагоди ювілею Незалежності волонтери зі Львова, Києва та Луганщини вирішили посадити «Львівський гай» на місці, де були страшні бої – його ще називають «Сталінградом». Серед 300 учасників акції був один місцевий депутат від «Слуги народу». Однак на сторінці партійної організації у Facebook подію подали так, ніби це партія Зеленського ініціювала і висадила цей гай. На першу фотографію навіть поставили партійне лого.

Олександр Ганущин попросив зняти партійне лого з фотографії. Натомість креативники «Слуги народу» за допомогою фоторедактора видалили самого Ганущина з фото.

Олександр Ганущин попросив зняти партійне лого з фотографії. Натомість креативники «Слуги народу» за допомогою фоторедактора видалили самого Ганущина з фото. «Креатив від «Слуги народу» – Луганщина. Це коли спочатку запостити у ФБ фото, з якого випливає, що «слугами» проведено висадку трьох гектарів «Львівського гаю». Потім після зауважень з проханням видалити партійний логотип, з цієї ж фотки видаляють… мене і запощують наново», – пише Олександр Ганущин.

Було.
Було.
Стало.
Стало.

 Допис, який розмістили луганські «слуги» в соцмережі, створює враження, ніби висадження «Львівського гаю» – це ініціатива партії Зеленського. «23 серпня, у День Прапора України, поблизу Станиці Луганської, проведено висадку трьох гектарів «Львівського гаю» в районі легендарного блокпоста «Сталінград». Ліс садили разом мешканці Луганської й Львівської областей на честь захисників Станиці Луганської в російсько-українській війні», – йдеться в дописі.

«Участь у цій патріотичній ініціативі взяв депутат Сєверодонецької районної ради від політичної партії «Слуга народу» Володимир Прокопенко. Це не перша ініціатива з озеленення Луганщини, котру львівські волонтери реалізують разом з луганчанами на волонтерських засадах. Ця та інші ініціативи реалізуються в рамках міжрегіональної програми обмінів «Змінимо країну разом», – повідомляють у «Слузі народу»».

«Висаджено 10 тис. саджанців сосни звичайної (Pinus sylvestris), які вирощено у Львівському лісовому перинатальному центрі. Селище Станиця Луганська було звільнене від окупантів 18 серпня 2014 року. Протягом наступних років поблизу населеного пункту ще відбувалися бойові зіткнення. На території, де відбулася акція з висадки «Львівського гаю», проведено розмінування».

Читайте також: «Велике читання» про «Велике будівництво». Колонка Василя УЛІЦЬКОГО​.

«Нагадуємо, що в листопаді 2020 року волонтери зі Львівщини спільно з військовослужбовцями й громадськими активістами з Луганщини вже висаджували «Львівський гай» біля селища Осколонівка, яке раніше постраждало внаслідок масштабних лісових пожеж. У межах акції «Схід і захід разом» на трьох гектарах біля Осколонівки також висаджено понад 10 тисяч саджанців дерев хвойних порід, вирощених у розпліднику на Львівщині», – пишуть «слуги», які не мають жодного стосунку до цієї акції.

Telegram Channel