Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Помер Герой України, якого російські найманці поранили на Донбасі у 2014 році

Петраківський був командиром роти спецпризначенців.

Фото 24 канал.

Помер Герой України, якого російські найманці поранили на Донбасі у 2014 році

Обірвалось життя підполковника Олександра Петраківського

Герой України помер 29 серпня – внаслідок важкого поранення, яке отримав у 2014 році на Донбасі. Останні 7 років захисник був прикутий до ліжка.

Про те, що 33-річного Героя України не стало повідомив у фейсбуці начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Петро Ткачук.

– Герой України підполковник Олександр Петраківський був, є і залишатиметься завжди справжнім прикладом служіння Українському народові, взірцем мужності та честі. Насамперед для сьогоднішніх вихованців та всього колективу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного,
– написав Ткачук.

 Довгі сім років Сашко, його рідні та близькі, десятки доброчинців та волонтерів боролись за життя Героя. 

Петраківський був командиром роти 8-го окремого полку спецпризначення ЗСУ. Освіту він здобув саме у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Після цього проходив службу в одному з елітних військових частин спецпризначенців.

20 липня 2014 року розвідувальна група під командуванням Петраківського забезпечувала проходження колони техніки ЗСУ та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська. Неподалік Щастя група виявила ворожу засідку та вступила у бій з противником. Таким чином колона змогла пройти запасним шляхом. Петраківський отримав важке поранення голови, проте продовжував керувати групою та допомагав евакуйовувати поранених.

Указом президента Петраківському присвоїли звання Героя України.

– Довгі сім років Сашко, його рідні та близькі, десятки доброчинців та волонтерів боролись за життя Героя. Довгих сім років ми всі молились за його швидке одужання та повернення на службу. Втім смерть забрала його від нас, – розповів Ткачук.

 

 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel