Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Патрульні заробляли на фурах з «перегрузом» по 25 тисяч гривень на день (Фото)

Триває слідство.

Фото СБУ.

Патрульні заробляли на фурах з «перегрузом» по 25 тисяч гривень на день (Фото)

Патрульні на Херсонщині збирали «данину» з водіїв перевантажених вантажівок. У день вони могли «заробити» до 25 тисяч гривень

На Херсонщині співробітники СБУ викрили і заблокували злочинну схему.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр СБУ.

Організували її троє співробітників Управління патрульної поліції в Херсонській області, які залучили місцевого підприємця як посередника. Зловмисники вимагали по 500 гривень у водіїв перевантажених автомобілів.

У ході обшуків вилучили велику кількість готівки, платіжні картки, через які проходило більшість розрахунків.

Поліцейські «перевіряли» вантажівки на «перегруз» на стаціонарних постах габаритно-вагового контролю. Допомагав «знімати данину» з водіїв місцевий підприємець – посередник.

Також читайте: Національний парк «Кременецькі гори» намагалися перетворити на кар'єр з нелегального видобутку піску, - СБУ

За даними слідства, схема тривала з жовтня 2020 року і приносила ділкам 25 тис. гривень «прибутку» щодня.

Наразі двох учасників злочинного угруповання затримано.

Тривають обшуки у приміщенні Управління патрульної поліції області, на стаціонарних постах здійснення габаритно-вагового контролю та за місцями мешкання учасників схеми. У ході обшуків вилучили велику кількість готівки, платіжні картки, через які проходило більшість розрахунків.

Читайте також: 18-річний хлопець убив свою тещу: його затримали.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для виявлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочину. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм міри запобіжного заходу.

Реклама Google

 

 

Telegram Channel