Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Волині випустили у ліс 120 оленів і 30 диких свиней (Фото)

А там олені, олені...

Фото – Волинська облрада.

На Волині випустили у ліс 120 оленів і 30 диких свиней (Фото)

На Турійщині запроваджують новий вид екотуризму

120 оленів та до трьох десятків диких свиней, вирощених в екопарку, відтепер житимуть у лісах Турійщини.  Задум реалізував засновник групи підприємств «Аміла», депутат обласної ради Роман Микитюк.

«Я десять років мріяв і готувався до цього. Створив ферму з розведення диких тварин «Аміла». Ми здобували досвід в оленярстві, розведенні дикого кабана, лані європейської та муфлона степового. Паралельно тривало будівництво вольєра у природному середовищі», – розповів депутат. 

Господарі запевняють, що територія буде доступною для усіх охочих: і для місцевого населення, і для туристів. 

Площа природної резервації близько двох тисяч гектарів з огородженням протяжністю понад 20 кілометрів. Співробітники екопарку сподіваються, що до цієй території їхні підопічні швидко призвичаяться і будуть давати потомство. «Як звірі поведуть себе в лісі ми поки не можемо сказати, але сподіваємось, що нам вдасться максимально зберегти якості кожної породи. На наступний рік ми плануємо випустити у цей вольєр також лань європейську», - поділився планами заступник керівника ФГ «Аміла» Роман Гунчак.

Господарі запевняють, що територія буде доступною для усіх охочих: і для місцевого населення, і для туристів. «Люди зможуть тут вільно гуляти чи збирати гриби, рухатись по велосипедних, кінних, піших туристичних маршрутах і споглядати багату фауну тутешніх лісів. Нашою мрією також є переселити сюди європейського зубра. Популяцію звіра необхідно регулювати, тому у сезон полювання спробуємо запровадити і мисливський туризм», - заважує Роман Микитюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Волиньрада
Telegram Channel