Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Затягування судового процесу проти Антона Геращенка: влада традиційно ховає від закону тих, хто виконує її замовлення

Адвокати Петра Порошенка (ліворуч) Ілля Новіков та ігор Головань.

Фото Європейська солідарність.

Затягування судового процесу проти Антона Геращенка: влада традиційно ховає від закону тих, хто виконує її замовлення

Чергове затягування судового процесу у справі проти колишнього заступника, нинішнього радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка – це звична тактика влади у переслідуванні п’ятого Президента. Про це адвокати Порошенка заявили під Печерським судом, де мав розглядатись позов до Геращенка через його наклеп щодо подій на Банковій 20 березня 2021 року

«У справі йдеться про те, що Антон Геращенко відразу після подій на Банковій, коли було розмальовано Офіс Президента, прокоментував, що замовником цієї акції був Петро Порошенко, бо він зацікавлений в провокаціях і так далі. Тобто позовна заява ставить конкретне просте питання: чи Геращенко має якісь докази своїх слів, чи він відмовляється від своїх слів? Чи воно вирвано з контексту, чи його не так зрозуміли? Ми на все це відповіді не почули», – говорить Ілля Новіков.

Він повідомив, що суд переніс засідання на 1 листопада, утім адвокат прогнозує, що процес затягуватимуть і далі.

«Але ми впевнені, що така тактика має обмежене застосування. Кожен адвокат це знає, що можна відтягувати рішення суду, але воно врешті-решт відбудеться. Тому ми спокійно ставимось до того, що наші опоненти вдалися такої тактики. Це навіть очікувано», – говорить Новіков.

Цей позов до Геращенка, до міністерства внутрішніх справ стосується тих часів, коли влада ще кидалася тільки словами. Зараз, ми знаємо, вона вже перейшла на зеленку. І вигляд такий, що вона на цьому не зупиниться.

«Цей позов до Геращенка, до міністерства внутрішніх справ стосується тих часів, коли влада ще кидалася тільки словами. Зараз, ми знаємо, вона вже перейшла на зеленку. І вигляд такий, що вона на цьому не зупиниться», – припускає адвокат Ігор Головань. Він також повідомив, що засідання перенесли тому, що відправлені на адресу МВС документи Геращенко ніби не отримав, і тепер суд має з’ясовувати його домашню адресу.

«Тактика влади аналогічна. Ми бачимо, що вони роблять, наприклад, з тим угрупованням, що кидалося зеленкою. Вони їх ховають. Що вони роблять з Чаусом – вони його ховають. Зараз влада в особі міністерства внутрішніх справ ховає цілого Геращенка, цілого радника міністра внутрішніх справ, оскільки адвокат в процесі заявила, що вона не знає, де він живе. Тому суд має встановити місце його проживання», – пояснює Головань.

«Тобто ми зараз маємо справу з цинічним зловживанням процесуальними правами. А фактично ми маємо справу з тим, що влада вже за своєю звичкою тих, хто в інтересах влади скоює правопорушення, ховає від закону і від передбаченої законом відповідальності. Але будемо наздоганяти», – попередив адвокат.

Ця справа є показовою – наголошує народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович.

«Це яскравий приклад того, як влада системно бреше. Як влада системно оббріхує нашу політичну силу, яка є провідною політичною силою в українські національній опозиції, п’ятого Президента Петра Порошенка. Очевидно, що рішення в цьому суді має бути однозначне – це визнання неправди, яку озвучив пан Антон Геращенко, вибачення з боку пана Антона Геращенка. Він прекрасно це розуміє, і саме тому очевидно намагається відтягнути цей момент», – вважає В’ятрович.

Читайте також: Адвокат Валентина Теличенко: довіри до судді Волкової, яка ухвалила незаконне рішення щодо Павловського, немає​.

«Обидві ці ситуації – швидка реакція на події на Банковій і відсутність реакції на події 24 серпня свідчать про абсолютно політичну упередженість цієї влади. На жаль, міністерство внутрішніх справ України виконує виключно політичне замовлення, воно не є гарантом якоїсь безпеки ситуації в Україні», – резюмує Володимир В’ятрович.

Telegram Channel