Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Україні карколомно дешевшають яблука

Нічого собі!

Фото kurkul.com

В Україні карколомно дешевшають яблука

Бо цьогоріч дуже рясно вродили...

На ринках України більше ніж на третину подешевшали яблука. Тому фрукти встановили рекорд зі зниження ціни. Про це розповів економіст Олег Пендзин, інформує kurkul.com з посиланням на ТСН.

За словами експерта поточний рік є дуже сприятливим для яблунь. Тож ціни на яблука нижчі у порівнянні з минулим роком. Вартість знизилась на 35-40%.

За словами експерта поточний рік є дуже сприятливим для яблунь.

«У столиці лідерами сортів яблук є «Чемпіон», «Слава переможцям» та «Малинівка». Ціни на фрукт коливаються від 10 до 20 гривень за кілограм. Продавці кажуть, що зараз ціни стабільні, але згодом трохи зростуть», — йдеться у повідомленні.

Окрім того, у 2020 р. вартість яблук у середньому в Україні становила 26-27 гривень за кілограм. Цього року вона впала до позначки 16-17 гривень за кілограм.

«Посприяв зменшенню ціни на яблука хороший урожай. Тому на українському ринку переважає вітчизняний продукт. Нині ціна найбільш вигідна», — зазначив Олег Пендзин.

Фахівець додав, що після перших холодів яблука почнуть поступово дорожчати.

Нагадаємо, президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник очікує, що яблук буде надлишок не лише в Україні, а й у багатьох європейських країнах. Це означає, що ціни на яблука в торгівлі впадуть до рівня 2019 р., коли ці фрукти коштували близько 7 грн/кг. Ця ціна суттєво відрізняється від цін з 2020 р., коли садівники продавали яблука найвищої якості за ціною 35 грн/кг.

Читайте також: «На землі працювати можна, але її насамперед треба дуже любити».

Telegram Channel