Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Яким стандартам не відповідає магазинний хліб?

На поличках українських магазинів не можна знайти ідеальний хліб.

Фото із сайту sykhiv.media.

Яким стандартам не відповідає магазинний хліб?

На жаль, виробники з метою підвищення смакових якостей додають удвічі більше солі

Магазинний хліб, який їдять українці, може бути виготовлений за всіма технологіями, але не відповідати стандартам через уміст солі.

Про це заявила керівниця експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Скапа, передає Главком.

Таку думку вона висловила під час національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст», інформує Міністерство аграрної політики та продовольства України. Під час заходу обговорювали тему «Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України».

Забагато солі і в консервах та ковбасних виробах.

«На поличках українських магазинів не можна знайти хліб, який відповідає стандартам 0,45 грама солі на 100 грамів хліба. Наразі стандарти перевищено в два рази та більше. Така ж сама історія із консервами, ковбасними виробами. На жаль, виробники з метою підвищення смакових якостей додають сіль, і через це ми не можемо відносити такі продукти до збалансованого харчування», — зазначила Тетяна Скапа.

Читайте також у нас: «Комунальні тарифи в Україні та Польщі: цікаве порівняння​».

Telegram Channel