Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Центральну вулицю у Камені, яку мали відремонтувати наступного року, зроблять цьогоріч

Де-де, а в райцентрі вулиці мусять бути асфальтовані.

Фото Газета Полісся

Центральну вулицю у Камені, яку мали відремонтувати наступного року, зроблять цьогоріч

Та ще й з тротуаром!

Навесні цього року міська рада розпочала ремонт вулиці Першого Травня, що пролягає від центру Каменя-Каширського до вулиці Відродження (колишня Ватутіна). Оскільки заміна асфальтового дорожнього покриття — справа не з дешевих, вирішили, що роботи краще проводити у два етапи: спочатку на одній частині — до повороту на вул. Комарова, а потім решту. Відтак виготовили проєктну документацію, провели тендер та вже в травні переможець торгів ПП «РОСТРАНС» приступив до роботи. 

Про це пише газета «Полісся».

На відрізку протяжністю 400 метрів дорожники замінили асфальтове покриття, встановили бордюри для відмежування тротуарів, облаштували пристрої примусового обмеження швидкості, зробили з’їзди до закладів дошкільної освіти №2 та №3 міста та на бічні вулиці, встановили дорожні знаки і нанесли розмітку. Коштувало все це для міської ради близько 2,5 мільйона гривень. Ще 1 млн 250 тис. грн профінансували за рахунок державної субвенції.
Не будучи впевненими в тому, що в бюджеті знайдуться кошти на ремонт іншої частини вулиці, його вирішили відкласти на наступний рік. Однак, зважаючи на непогану тенденцію наповнення казни, вже ближче до осені посадовці передумали та оголосили торги на проведення капітального ремонту на Першого Травня решти шляху.

Підтримку у проведенні капітального ремонту на цій частині вулиці Камінь-Каширська громада також отримає від держави — 1 млн 200 тис. грн. Голова обласної адміністрації Юрій Погуляйко вже підписав відповідне розпорядження.

Прогнозована вартість ремонту дороги протяжністю 665 метрів склала понад 4 мільйони 377 тисяч гривень. Втім у ході тендерних торгів ціна зменшилася майже на 500 тисяч — до 3 мільйонів 890 тисяч гривень.
Як зауважують в управлінні капітального будівництва міської ради, крім облаштування «дорожнього одягу», переможець тендеру, те ж ПП «РОСТРАНС», зобов’язаний буде зробити з’їзди, підняти люки колодязів інженерних мереж, а також прокласти тротуари. Наразі триває процедура підписання відповідного договору, після якої за сприятливих умов дорожники приступлять до роботи.
— При проведенні ремонту на першій ділянці дороги тротуар не був зроблений, бо його не передбачили у проєктній документації. Згодом ми подбаємо про облаштування пішохідної доріжки. Наразі розробляється відповідний проєкт на прокладання його з тротуарної плитки. А от за новим проєктом ремонту відрізку Першого Травня тротуар передбачений і робитиметься одночасно з проїжджою частиною. Зокрема, з правого боку в напрямку до Відродження пішохідна доріжка прокладатиметься від повороту на вул. Матросова до сервісного центру, далі звідси до повороту на вул. Європейську, а також зліва – від автостанції до «Теплокаменю», — розповідає міський голова Віктор Пась.
До речі, підтримку у проведенні капітального ремонту на цій частині вулиці Камінь-Каширська громада також отримає від держави — 1 млн 200 тис. грн. Голова обласної адміністрації Юрій Погуляйко вже підписав відповідне розпорядження.

Реклама Google

Telegram Channel